Stel je vraag over werk en inkomen

Leden BAM stemmen in met sociaal plan

Een grote meerderheid van de CNV-leden stemt in met het sociaal plan van BAM. Deze week starten de ontslaggesprekken. Vanwege de kerst krijgen betrokkenen 2 weken extra bedenktijd. In deze blog brengen geven we je meer informatie.

Een grote meerderheid stemt voor

Drie weken geleden bereikten de directie van BAM en de verschillende vakbonden een onderhandelingsresultaat. Bijna 90% van de CNV-leden stemden vóór het sociaal plan. Ook bij de andere vakbonden heeft een meerderheid van de leden ingestemd. Op 21 december is uitslag aan directie en de medezeggenschap bekend gemaakt.

Hoe nu verder?

De vakbondsleden zijn akkoord gegaan en de Centrale Ondernemingsraad heeft advies gegeven aan de directie. Vanaf deze week worden de ontslaggesprekken gevoerd. Tijdens dit gesprek overhandigt de werkgever het sociaal plan. Tevens ontvangt de werknemer een informatiepakket. Daarnaast wordt de boventalligheid per brief bevestigd.

Twee opties

Als boventallige medewerker krijg je twee opties:

1. Snel vertrekregeling

Je tekent een beëindigingsovereenkomst en vertrekt aan het einde van je opzegtermijn. Met ondertekening van deze overeenkomst heb je recht op eventuele WW. Ook krijg je de transitievergoeding mee en daar bovenop tekengeld van € 2000 bruto.

2. Het werk naar werk traject

Kies je voor dit traject, dan krijg je na een informatiebijeenkomst een persoonlijk intakegesprek met het mobiliteitscentrum. Dan start een traject waarbij je geholpen wordt met het zoeken van een andere baan. Je hebt recht op een beëindigingsvergoeding bestaande uit de transitievergoeding x 1,5. Daarnaast krijg je 0,15% van een maandsalaris per gewerkt dienstjaar, geldend vanaf 11 dienstjaren.

Twee weken extra bedenktermijn

De medewerkers die vóór het kerstreces het gesprek hebben gehad, krijgen twee weken extra de tijd om een keuze maken. In dit geval moet dit pas vóór 22 januari 2021. Deze tijd kun je gebruiken om je te laten adviseren door een van de medewerkers van CNV Vakmensen.

Laat je beëindigings- of vaststellingsovereenkomst controleren

CNV Vakmensen adviseert om niet zomaar iets te tekenen. Als je lid van CNV van kun je gratis je ontslagvoorstellen of vaststellingsovereenkomst (VSO) laten controleren via www.cnvvakmensen.nl/ontslagvoorstel. Zodra we jouw gegevens en de documenten hebben ontvangen, gaan onze juridische medewerkers er mee aan de slag. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

> Laat hier je beëindigings- of vaststellingsovereenkomst controleren

Download het onderhandelingsresultaat

BAM sociaal plan definitief.pdf

Laat je reactie achter