Stel je vraag over werk en inkomen

Lijn(tje) trekken

Hier trek ik een lijn of hier zet ik een lijn in het zand. Samen de lijnen uitzetten of in lijn zijn met elkaar. Zomaar een paar uitspraken waarin we het woord lijn gebruiken en er zijn er nog velen aan toe te voegen. Vorige week was ik op een voetbalveld voor een belangrijke wedstrijd. De doellijn lag er niet helemaal strak bij zal ik maar zeggen. Bekijk de foto en je gaat denken dat de terreinknecht voor de klus een lijntje, nou ja stevige lijn heeft genomen.

Maar alle gekheid op een stokje. We zetten een lijn, beter gezegd een dikke streep onder de totstandkoming van de cao bouw en infra 2017. Ruim 90% van de leden heeft met het resultaat ingestemd en binnen afzienbare tijd zullen de afspraken ook in definitieve teksten beschikbaar zijn. Vanaf nu moeten we de lijnen uitzetten voor 2018 en ik doe en dringend beroep op jullie om mee te denken en te praten. Vanuit je eigen functie, wat is er gaande en wat zijn je wensen en ideeën. Als een architect in de bouw die zijn eerste schetsen maakt met strepen en in grote lijnen.

Ook wij willen samen met jou gaan ontwerpen en bouwen aan de gewenste cao in 2018. Dit doen we onder het motto ‘de maat voor morgen’. Heb je een mening of een voorstel, of welke inbreng dan ook, deel het hieronder of mail het naar: maatvoormorgen@cnvvakmensen.nl Ik reken op je.

Laat je reactie achter