Stel je vraag over werk en inkomen

Onderhandelingen cao Schilders bijna van start

We zitten weer aan tafel bij de nieuwe cao-onderhandelingen voor de Schilders. Eind augustus beginnen we met onderhandelen. Omdat de vakantie aanbreekt nu alvast dit bericht.

Verleden

In 2016 kwamen we samen met FNV niet tot een akkoord voor jouw cao. Onze leden hebben het toen afgewezen omdat het eindbod te mager was. Werkgevers vonden toen een ontsnappingsroute met een andere vakbond en kwam er een cao waar de leden nee tegen hadden gezegd.

Vervolg

We hebben gestreden om weer aan de onderhandelingstafel plaats te kunnen nemen, dat is gelukt. CNV Vakmensen gaat weer mee praten over jouw nieuwe cao die per 1 oktober 2021 in moet gaan.

Wat wil jij?

Omdat het belangrijk is dat CNV Vakmensen weet wat jij wilt starten we met een online enquête. Vul deze in en stuur hem door naar collega’s, zodat we veel inbreng vanuit jou en je collega’s krijgen, lid of niet. Iedereen mag reageren. Reageer ook hier in onze eigen schildersomgeving. Hier kunnen we met elkaar van gedachte wisselen, jij kunt je vragen stellen en onderwerpen aan de orde brengen.

<< GA NAAR DE ENQUETE >>

Misschien dubbel

Ook kan het zijn dat je via je werkgever nog een enquête krijgt om in te vullen. Doe dat als je dat wilt. Werkgevers zijn benieuwd wat jullie vinden. Omdat niet iedereen lid is van een vakbond, krijgen ongeorganiseerde collega’s ook de kans hun mening te geven. Bij ons kan iedereen sowieso zijn/ haar mening geven, maar uiteraard prima als jij die enquête ook invult.

OnderhoudNL wil graag weten wat werknemers van hun leden willen, zonder dat de positie van CNV Vakmensen aangetast wordt. CNV Vakmensen is betrokken bij de totstandkoming van de enquête en is deelgenoot van de antwoorden die binnen komen.

Tot slot

Ik doe een klemmend beroep op jou om de enquête in te vullen. In de vakantie gaan we die uitwerken en gebruiken om de cao voorstellen te maken. Het gaat om jouw cao!
Voor nu, bedankt voor je steun de afgelopen tijd maar ook de komende tijd. Samen moeten we proberen tot iets moois te komen. Geniet van je vakantie en hopelijk tot erna.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
06-53384473

Laat je reactie achter