Stel je vraag over werk en inkomen

Praat en beslis mee over jouw beroep!

Voor nu en in de toekomst

De bouw en infrasector is volop in beweging en verandert. Dit vraagt het vermogen om je aan te passen. Als bedrijf maar ook zeker als werknemer. En dat heeft gevolgen voor de inhoud van de beroepen in onze sector en daarmee ook voor de (vak)opleidingen. Want wat moet je als werknemer allemaal kennen en kunnen om je vak goed uit te oefenen? Dat zijn waarschijnlijk andere dingen dan een aantal jaren geleden.

Beroepscompetentieprofiel (BCP)

Wat je moet kennen en kunnen is vastgelegd in een beroepscompetentieprofiel (BCP). Een BCP vormt de basis voor een beroepsopleiding, voor het zogeheten kwalificatiedossier.

Updaten samen met jou

En nu kom jij in beeld! Om een goede verbinding te maken tussen de dagelijkse praktijk en de beroepsopleiding moeten de BCP’s actueel zijn. Als sector gaan we aan de slag om deze BCP’s te actualiseren. Dat doen we voor de beroepen:

  • Timmeren
  • Infratechniek
  • Metselen
  • Voegen
  • Tegelzetten
  • Werkvoorbereiden & Uitvoeren

Via telefonische enquêtes nemen we interviews af bij de werknemers in deze beroepen en ook bij werkgevers. Het onderzoeksbureau USP doet dit voor ons. Om dus het goede beeld van deze beroepen te krijgen hebben we jou nodig. CNV Vakmensen vraagt je om mee te werken aan een telefonisch interview over jouw beroep.

Meld je aan voor het onderzoek Beroepscompetentieprofielen in de bouw ->

Vragen over het onderzoek? Stuur een e-mail naar Concreet

Door jouw medewerking ontwikkelen we ook naar de toekomst toe de goede vakopleiding die past bij de tijd van vandaag, morgen en overmorgen. Voor jouw beroep.

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Bouw en Infra/CNV Vakmensen

Laat je reactie achter