Stel je vraag over werk en inkomen

Oplichter Machiel D. nog steeds actief

Misschien heb je het al op het nieuws gezien: de veroordeelde Machiel D. heeft met zijn bouwondernemingen vele metselaars en loodgieters opgelicht. Maar nog altijd is hij actief, blijkt uit informatie van CNV Vakmensen.

Te weinig salaris

Machiel D. belooft metselaars en loodgieters ‘topsalarissen’. Maar hij betaalt ze vervolgens te weinig. Bij CNV Vakmensen zijn inmiddels tientallen gedupeerden bekend die nog duizenden euro’s van hem moeten krijgen. Zo heeft Mies van Melis nog recht op 25 duizend euro, volgens Opgelicht?!

Flinke straf

Machiel D. heeft onlangs een flinke straf gekregen voor een eerdere fraudezaak: 27 maanden cel en een bestuursverbod van 3 jaar. Maar hij is in hoger beroep gegaan. Machiel D. kan dus nog steeds doorgaan met mensen oplichten.

Wat doen wij als vakbond?

Samen staan we sterk. Daar geloven wij in. Daarom hebben wij namens een groep leden de volgende stappen gezet:

  • Wij hebben aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. We verwachten dat dit meeweegt bij de behandeling van het hoger beroep.
  • We zijn aan het onderhandelen om een deel van de vorderingen vergoed te krijgen. Dit doen we met het UWV en met bouwbedrijven die zaken met Machiel D. hebben gedaan.
  • Wij waarschuwen bouwbedrijven voor Machiel D.
  • Wij zorgen voor publiciteit zodat iedereen via het nieuws op de hoogte is van de praktijken van Machiel D.

Heb jij iets meegemaakt dat hierop lijkt? Of ben jij ook in aanraking geweest met Machiel D.? Deel jouw ervaring hieronder. We helpen je graag!

Laat je reactie achter