Stel je vraag over werk en inkomen

Protocol 'Samen veilig doorwerken'

Afgelopen vrijdagavond hebben het Rijk en de bouw- en technieksector overeenstemming bereikt over het protocol Samen Veilig doorwerken. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de brancheverenigingen, werkgeversorganisaties en vakbonden FNV en CNV Vakmensen.

Het protocol biedt een handreiking voor werkgevers en werknemers omdat duidelijkheid de basis vormt voor veilig werken. Dit zorgt voor continuïteit in de bouwproductie en het behoud van werkgelegenheid.

De hoofdlijnen

 • Er moet per bouwplaats een ‘Corona toezichthouder’ worden benoemd. Deze heeft als taak om toe te zien op de naleving van de gemaakte afspraken.
 • Protocol bevat afspraken over het houden van afstand en veilig groepsvervoer
 • Er komt een helpdesk Corona Bouw en Installatietechniek. Daar kun je voor al je vragen terecht maar ook als er op het project niet volgens de afspraken wordt gewerkt. Deze helpdesk is vanaf maandagochtend 30 maart geopend.

Naar de helpdesk

Mailen of chatten kan ook via de website of bel gratis: 085-0801544. Lees hieronder het gehele protocol.

Protocol 'Samen veilig doorwerken'.pdf

Laat je reactie achter

 • Vreemd dat dit wel snel geregeld kan worden maar de nieuwe cao niet!!

  Nu het werken gewoon verder gaat kunnen jullie mooi weer om de tafel voor de nieuwe cao!!

  Want de bouw houdt de economie draaiende!!

 • Hoezo vreemd? Dat snap ik niet goed. Coronacrisis is toch niet te vergelijken met het cao traject? Natuurlijk zou ik af en toe willen dat onderhandelingen sneller gaan maar wanneer verschillende partijen wensenlijstjes hebben met veel onderwerpen kost dit veel tijd. Hier is maar één onderwerp : hoe zorg ik er voor dat werknemers geen gezondheidsrisico’s lopen en veilig werken. En ondanks crisis hun baan houden. Van totaal andere orde. Crisis van deze omvang en waar mensenlevens in het geding zijn kan ik niet met elkaar vergelijken.

  Maar natuurlijk: wanneer we door deze crisis zijn zet ik alles op alles om tot een goede cao te komen. Blijf dan meedenken en meepraten, stel ik op prijs. Dank je.