Stel je vraag over werk en inkomen

Saldo dagen Tijdspaarfonds automatisch uitbetaald in mei

Ik had beloofd om terug te komen op vragen over  het Tijdspaarfonds (TSF). Er is een verandering! Goed om rekening mee te houden dat als je geen actie onderneemt het saldo automatisch wordt uitbetaald. In tegenstelling tot wat er nu in de cao Bouw & Infra staat, zal naast de vakantietoeslag ook het saldo van je dagen automatisch door APG worden uitbetaald. Tussen 16 en 24 mei aanstaande wordt het saldo vakantietoeslag en dagen overgemaakt op je bankrekeningnummer. Maar wil je deze automatische betaling niet? Pas je voorkeur dan aan in 'Mijn TSF'.

Je saldo Duurzame Inzetbaarheid wordt alleen op verzoek uitbetaald. Dat verzoek kun je doen bij de vakbondsconsulent.

Laat je reactie achter

 • Hallo,

  Misschien is het handig om uit te leggen hoe je dit:( Je saldo Duurzame Inzetbaarheid wordt alleen op verzoek uitbetaald. Dat verzoek kun je doen bij de vakbondsconsulent.) precies moet doen?

  Link naar de website waar je in moet loggen en of het formulier wat je in moet vullen ter info laten zien.

  Misschien ook handig om te vermelden wat er met de Duurzame Inzetbaarheid gebeurt indien je het niet laat uitbetalen. Kun je het bijvoorbeeld onbeperkt laten staan? Ik had al begrepen dat het bedrag niet komt te vervallen.

  Bedankt!

 • Ik heb begrepen dat je dit voor scholing kunt gebruiken. Ook dit is niet bij iedereen duidelijk.

 • We gaan de komende tijd nog veel communiceren hoor LBE over dit onderwerp. Het deel DI (duurzame inzetbaarheid) is geld van de werknemer zelf en het is ook de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer zelf waar het aan wordt uitgegeven. Insteek van cao partijen is dat er steeds minder gelden zijn vanuit de collectiviteit om aan loopbaanbeleid te besteden. Dit potje kan worden aangewend om in je zelf te investeren. De bond gaat werknemers helpen en adviseren over de keuzes die voorliggen. Basis is wel dat het eigen geld is en de werknemer niet kan worden afgenomen.

  Kun je er voor nu mee uit de voeten? Anders hoor ik het graag.

 • Duidelijk verhaal  maar hoe groot is dit deel DI dan? of is dat bij een ieder weer anders

 • Ja hoor, het is zo duidelijk. Iedere maand stort ik het op mijn eigen rekening. Op mijn leeftijd hoef je niet meer te sparen voor scholing. Mocht dat wel voorkomen, dan kan ik 't ook zo wel betalen. Verder zou ik geen reden kunnen verzinnen waarom ik dat bedrag bij CNV op de rekening zou moeten laten staan. Bedankt voor uw reactie.

  Misschien handige info:

  Zo haal je het bedrag eraf:   Ga naar www.tijdspaarfondsbouw.nl

  Ga naar:  mijn tsf    

  Dan kom je op de volgende pagina:    tsffrontoffice.apg.nl/login    daar kun je diverse saldi bekijken.

  Het formulier van CNV om het formulier te downloaden om het bedrag uitbetaald te krijgen, vind je hier:

  www.cnvvakmensen.nl/.../tijdspaarfonds

 • Het geld staat niet "bij de CNV" maar in het Tijdspaarfonds, als je het op je eigen rekening zet komt het op die manier ook bij het invullen van je belastingopgave bij de belastingdienst (spaar te goed) Zolang je onder de belastingvrijevoet blijft is dat geen probleem maar anders betaal je daar ook nog eens belasting over (meer dan dat je rente op je rekening krijgt)

 • Zou het geen goed idee zijn dat het tijdspaarfonds controleert of de werkgever de werknemer de gelden wel naar het tijdspaarfonds overmaakt. Zij gaan alleen over het innen (van werkgever) en het uitbetalen (aan werknemer). En hopen dat de werknemer het geld dan laten staan en niet direct opneemt! Nu is de rente laag, maar toen de rente hoog was ontvangen ze toch heel veel geld aan rente! Waarom wordt het tijdspaarfonds niet direct naar de werknemer overgemaakt? Dan heb je zo'n tussenpersoon als het Tijdspaarfonds niet nodig. We hebben nu al met de 2e werkgever problemen met het niet betalen van het tijdspaarfonds. Bij de 1e werkgever hebben we de bedragen via een kort gedingprocedure (door een fantastische jurist van het CNV) ontvangen. Doordat deze werkgever toch failliet ging, kregen we het maanden later via het UWV. Nu werkt mijn echtgenoot bij een andere aannemer en weer het gezeur over het niet uitbetalen naar het tijdspaarfonds. Ze lopen nu alweer bijna 4 maanden achter! Hij gaat 1 april met vervroegd pensioen. Een niet zo fijne situatie om zo afscheid te nemen na 47 jaar te hebben gewerkt! Ik hoop niet dat wij niet weer een vordering via een jurist hoeven te doen. Is daar niet een systeem voor om te controleren of de werkgever het tijdspaarfonds wel betaald. Je hebt er toch recht op?