Stel je vraag over werk en inkomen

Snel in gesprek over exacte bezuinigingskoers BAM

BAM spreekt van ‘een nieuwe strategie tot aan 2023 waarin de winstgevendheid van BAM moet zijn verbeterd.’ Bestuurder Robbim Heins van CNV Vakmensen vindt deze omschrijving van BAM mooi, maar schimmig: “Dit wijst op afslanking van het bedrijf in projecten en/of in werknemers. Op korte termijn zal de bouwonderneming ons daar duidelijk over moeten verschaffen. Daar hebben de werknemers, onze leden recht op.” CNV Vakmensen is bang voor flinke personeelsvermindering. 

Een licht herstel

Volgens de vakbondsbestuurder wijzen de bedrijfsresultaten van de Koninklijke BAM Groep op een licht herstel. “Maar BAM geeft zelf aan te willen krimpen. ‘Winstgevender en voorspelbaar’ zijn de begrippen die de directie daarvoor aandraagt. Op die voorspelbaarheid hebben de werknemers ook recht, en dus ook de vakbonden. Wij moeten de ruimte hebben om passende tegenmaatregelen te kunnen nemen, mocht BAM toch inzetten op een reorganisatie en personeelsreductie.”

In gesprek

Het kostenbesparingsprogramma RESET zorgde in het laatste kwartaal van 2020 voor veel onrust in het concern. Heins is blij dat er iets meer rust is in het bedrijf. Maar wil wel voorkomen dat de werknemers de dupe worden van de riskante keuzes door de directie. “Zoals gezegd, ik wil snel met de directie in gesprek over de exacte bezuinigingskoers die BAM nu uitstippelt.”

Vragen en /of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de over de gesprekken met BAM? Laat het weten in een reactie onder deze blog. We geven zo snel mogelijk antwoord. 

Laat je reactie achter