Stel je vraag over werk en inkomen

Sport u wel genoeg?

“U moet wel aan uw gewicht denken mijnheer. Sport u wel genoeg? Krijgt u wel genoeg beweging”? Bammmm! Die komt toch wel even binnen.

Ik probeer smoezen te bedenken. “Het komt er niet echt van. Ben nogal druk weet u? Binnen de bond is veel te doen en ook bij de voetbalclub doen ze vaak een beroep op me”.Die smoezen van mij kunnen natuurlijk de werkelijkheid wel zijn maar zijn geen steekhoudende redenen voor mijn ‘wangedrag’. In dat sporten van mij zit geen lijn en vastigheid, de enige beweging is het dagelijks uitlaten van Shana, mijn trouwe viervoeter. Maar die 6 à 7 kilometer per dag is natuurlijk niet genoeg. Echte inspanning is het natuurlijk niet.

Zelf een DIA aangevraagd

Wie is het die mij keihard confronteert met mijn overgewicht en gebrek aan beweging? De arbodienst van de Bouw en Infrasector.
Goed bezig Gijs, zelf een DIA Bouw aangevraagd om te ervaren wat ik zelf in de cao voor de werknemers heb afgesloten. Een DIA bevat een medische keuring (PAGO) en een adviesgesprek over je gezondheid en perspectief in je werkzame leven. Verder is de dokter tevreden. Fysiek sta ik verder goed op. Wel kan ik van de sector hulp krijgen van een vitaliteitscoach en daar maak ik graag even gebruik van. Ik heb de weg naar ‘beter’ weer gevonden.

Eigenlijk ben ik ondanks de eerste klap in mijn gezicht best wel blij met deze keuring. Werknemers onder de cao Bouw en Infra hebben recht op deze DIA maar maken er veel te weinig gebruik van. Men negeert de uitnodiging of komt niet opdagen. Sukkels!! Het is voor je geregeld in de cao en alleen maar goed voor je!  Maak er gebruik van en ga er naar toe! Zo, ik zit alweer te lang in mijn stoel en achter een scherm. Even de mountainbike pakken en rondje maken. Bezweet en met modder tot in mijn oren pak ik de douche. Energiek en voldaan ga ik verder met het lezen van vergaderstukken over de nieuw af te sluiten cao.

Kom jij ook in beweging?

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Bouw en Infra
CNV Vakmensen

Laat je reactie achter