Stel je vraag over werk en inkomen

Cao Schilders updates van 2018

We hebben weer een hoop nieuws over de cao Schilders. Zo hebben we een nieuw plan om werknemers zich kersvers te laten voelen. En zijn we aan het kijken of we nieuwe cao-afspraken kunnen maken. Benieuwd? Na het lezen van deze blog, ben je weer helemaal op de hoogte.

Stilstaand Schilders-cao

Op het moment staat de cao die met CNV Vakmensen is afgesproken stil. Je hebt recht op de afspraken die hierin staan, maar de afspraken ‘groeien’ niet meer mee. Het loon wordt dus niet meer verhoogd en de verlof- of vakantiedagen veranderen ook niet. De cao groeit niet mee, omdat de cao-afspraken nu in handen ligt van de vakbond Landelijke Belangen Vereniging. Deze afspraken gelden alleen voor de leden van OnderhoudNL.

Pensioenfonds

R. van Oostrom is pensioenfondsbestuurder bij CNV Vakmensen. Ook het verantwoordingsorgaan wordt bestuurd door leden van CNV Vakmensen: T. de Ruijter (vicevoorzitter), A. Steensma en P. Postma.

Algemeen verbindend verklaring van OnderhoudNL

Kortweg gezegd, heeft OnderhoudNL aangevraagd of de cao met LBV op iedereen van toepassing mag zijn. Dit noemen we een algemeen verbindendverklaring (AVV). Wanneer hier toestemming voor wordt gegeven, gelden de cao-afspraken die met andere vakbonden zijn afgesproken niet meer.

Daar leggen we ons bij CNV Vakmensen natuurlijk niet zomaar bij neer. Daarom hebben we een bezwaar ingediend. Tot nu toe is nog geen toestemming gegeven voor een AVV. Ondertussen zijn we natuurlijk volop aan het nadenken of we weer nieuwe cao-afspraken kunnen maken. De cao met LBV loopt eind 2019 af. Dus het einde is in zicht.

Duurzame inzetbaarheid

Jouw duurzame inzetbaarheid vinden we belangrijk. Wat we daarmee bedoelen? Dat je je gezond en kersvers voelt, ook nog ver na de AOW-leeftijd. We hebben bij CNV Vakmensen een budget gekregen om te werken aan jouw duurzame inzetbaarheid. Zo zijn we bezig met het opzetten van de stichting Mijn Carrière. Hier kun je je om- en bijscholen.

Online spreekuur

Heb je nog meer vragen over de cao Schilders? Dinsdag 16 oktober 2018 van 20.00 uur tot 21.00 uur houdt Roel van Dijk een online spreekuur. Je kunt van alles aan hem vragen. Ben je er ook bij?

Laat je reactie achter

  • Hoe kan CNV met FNV een akkoord sluiten met onderhoud nl zonder LBV. Dus hoe kunnen wij LBV buitenspel zetten. Immers onderhoud nl zou een akkoord moeten sluiten met de werknemers van onze bedrijfstak. En niet met vakbond LBV waar geen schilders zijn vertegenwoordigd.

  • Hoi Bernard, zonder zal wellicht niet lukken. Maar we gaan het wel proberen. Het klopt wat je zegt, OnderhoudNL zou naar zijn werknemers moeten luisteren. Maar dat doen ze niet en vervolgens hebben de meeste collega’s jou in de steek gelaten en staan we nu nog met lege handen.