Stel je vraag over werk en inkomen

Start cao onderhandelingen 'in de wacht'

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Bouw en Infra zijn maandag 18 januari 2021 niet van start gegaan. Ook de geplande onderhandelingsronde van maandag 1 februari 2021 gaat niet door.  De huidige corona maatregelen maken het op dit moment onmogelijk de besprekingen op normale manier te starten. We hopen nu de onderhandelingen te starten op donderdag 18 februari 2021.

Teleurstellend

Teleurstellend zijn we dat de onderhandelingen niet van start zijn gegaan. In deze tijden verlopen de zaken helaas niet zoals je vooraf met elkaar hebt voorzien en gepland.
De voorbereidingen binnen CNV Vakmensen zijn wel klaar. De cao commissie Bouw en Infra (werkende leden onder de cao) heeft alle bijdragen van leden besproken en deze zijn verwerkt in de cao voorstellen. Deze gaan we op 18 februari aan de werkgevers overhandigen en uiteraard meteen met jou delen.


Grote lijnen

Zonder nu werkgevers vooraf wijzer te maken dan nodig is helder dat we wel een serieuze looneis hebben. Ook gaan we voorstellen de 'zwaarwerkregeling' voor UTA-werknemers in te voeren. Het is onacceptabel dat bouwplaats medewerkers wel een dergelijke regeling kennen en UTA-werknemers niet. Overeenkomstig de lijn van CNV Vakmensen de achterliggende jaren blijven we aandacht vragen voor ontwikkeling van werknemers en hun positie op de arbeidsmarkt.


Informatie voor jou

Na elke onderhandelingsronde informeer ik jullie via een (digitale) nieuwsbrief en een Blog op Je Achterban over de voortgang van de onderhandelingen. Schroom niet om mee te denken en te reageren, het is een proces dat we samen moeten doorlopen om tot het optimale resultaat te komen.Je Achterban

Het hele cao proces kun je van het begin tot het eind hier volgen op onze community. Als je nu kijkt zie je nog even de cao-tijdlijn van het laatste cao-traject. Vanaf volgende week staat daar een kraakverse cao-tijdlijn. Je kunt alle stappen volgen, reageren, vragen stellen en met elkaar in discussi. Je helpt mij er ook mee om tijdens de onderhandelingen te weten hoe jullie over de verschillende zaken denken. Dus doen!!


Cao-Commissie

Een delegatie leden van CNV Vakmensen, werkzaam onder de cao Bouw & Infra, bepaalt namens alle leden wat de inzet is van CNV Vakmensen maar oordelen ook over het uiteindelijke resultaat voor de rest van de leden erover gaat stemmen. Deze leden maken deel uit van de zogeheten cao-commissie. Meepraten en meebeslissen? Meld je aan voor deze cao commissie!! Metselaar? Voeger? Uitvoerder? Calculator of straatmaker, ik heb iedereen nodig om de juiste keuzes te maken. Meer info nodig? Mail of bel mij en ik neem contact met je op.

Zwaarwerkregeling

Met ingang van 1 januari 2021 is er een nieuwe zwaarwerkregeling voor bouwplaatsmedewerkers. Op basis hiervan kan een medewerker onder voorwaarden drie jaar voor de AOW-leeftijd stoppen met werken. Denk je er voor in aanmerking te komen? Wil je graag gebruik maken van de regeling? Laat je adviseren en ondersteunen.
Voor meer informatie: www.zwaarwerkregeling.nl  of www.cnvbouwconsulenten.nl


Laat je reactie achter

 • Voor mij komt dit alles Te Laat. Ik heb er 43 jaar opzitten en mijn persoonlijke kilometerteller staat op 500.000 , ik ben 60 jaar en ik vind het genoeg , laat de jongere maar intreden

 • Jongeren komen niet meer naar de bouw toe. Te zwaar werk en niet goed betaald.

 • Wat is precies het probleem waardoor de onderhandelingen niet zoals gepland konden doorgaan?  Iedereen werkt intussen thuis en gebruikt Teams o.i.d.

  Zou ook wel eens een keer leuk zijn als de CAO op tijd afgesloten is i.p.v. maanden later.

 • Beste Gijs,

  Wij werken als sinds de pandemie en de lockdown gewoon door.

  Voor de werknemers op de bouwplaatsen is er weinig tot niks veranderd.

  Hoe kan het nu dat het jullie als bond nu niet lukt om op tijd met die onderhandelingen te beginnen??

  Net wat Menno72 zegt “ zou wel eens een keer leuk zijn als de cao op tijd afgesloten is!!!

  We wachten het maar weer af zo.

  Succes!!!