Stel je vraag over werk en inkomen

Werken in coronatijd: het verhaal van Wilma

In deze rubriek lees je wekelijks een verhaal uit de praktijk in coronatijden. Deze week het verhaal van Wilma. Zij vertelt over het starten van haar nieuwe baan bij Bouwbedrijf Kooi in coronatijden.

Yes, vandaag is het 1 april en ben ik officieel in dienst bij mijn nieuwe werkgever BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam. Hier ga ik werken als kopersbegeleider. Ik heb er erg naar uitgekeken om aan de slag te gaan.

Gisteren heb ik nog even contact gehad met mijn nieuwe leidinggevende om wat zaken af te stemmen. Maar helaas gooit een vervelende verkoudheid roet in het eten. In normale tijden zou je een paar paracetamols en wat neusspray gebruiken en gewoon aan de slag gaan. Maar in coronatijd mag dat natuurlijk niet. Dus na goed overleg hebben we besloten dat ik thuis blijf. Totdat ik weer fit genoeg ben om aan het werk te gaan.

Thuiswerken is in mijn geval natuurlijk geen optie. Inwerken in een nieuwe baan lukt nou eenmaal niet in je uppie vanachter je laptop aan de keukentafel. Daar heb je toch echt collega’s voor nodig die je informeren en input geven. Dus zolang ik nog niet aan de slag kan blijf ik thuis en stort ik mij weer op een nieuwe legpuzzel. Tja, mijn eerste werkdag had ik me toch iets anders voorgesteld.

Gelukkig word ik door mijn nieuwe werkgever goed op de hoogte gehouden van al het reilen en zeilen. Ze informeren me over alle maatregelen die er in verband met corona worden getroffen.
Voor nu ben ik vooral blij en dankbaar voor het begrip voor mijn situatie. Ik waardeer ontzettend hoe hiermee om wordt gegaan.
Voor nu voor iedereen: blijf gezond, houd afstand en denk om elkaar.

Laat je reactie achter