Stel je vraag over werk en inkomen

Schilders verdienen loonsverhoging

Een goed loon, dat verdient toch iedereen? Dat vinden wij ook. En er valt nog genoeg te verbeteren aan de cao Schilders. Zeker als het gaat om de salarissen die schilders krijgen.

Hoger salaris

Kort gezegd vinden wij dat schilders meer moeten verdienen. We zijn de cijfers ingedoken en zijn erachter gekomen dat de lonen met 8,75% zijn verhoogd over de periode 2015-2019. Je zou denken ‘dat is toch een mooi percentage?’ En ja, dat is het wel. Maar dit percentage zou nog veel mooier kunnen zijn. Want in de vergelijkbare cao Afbouw is een loonsverhoging van 12,5% afgesproken. Op jaarbasis kan dat zomaar een paar tientjes extra zijn. En daar kun je een hoop leuke dingen van doen.

Wij gaan in onderhandeling

OnderhoudNL en vakbond LBV hebben samen de cao Schilders afgesloten. Dit cao loopt af op 30 september 2019. Om ervoor te zorgen dat schilders verdienen waar ze recht op hebben, gaan we onderhandelen over een nieuw cao.

Wij van CNV Vakmensen blijven altijd voor iedereen opkomen. Maar we staan nog sterker met jou erbij. Word lid en draag een steentje bij aan het verbeteren van jouw loon.

Laat je reactie achter

 • Wat nu , de cao is alweer berlengd tot 2021 dus niks onderhandelen of meepraten

  Gewoon weer gepasseerd , en wij weer de verslechteringen  zoals wachtdag eerste ziekmelding

 • Adl, klopt wat je zegt. Op de nieuwsbrief hierover hebben er niet veel gereageerd. Gelukkig jij wel. Hoe krijgen we de collega’s nou tussen de oren dat het met de sector op deze manier en op deze wijze, echt niet goed gaat?

  Knap dat schilders nog schilder blijven, want er is op deze manier geen zak meer aan in de sector.

 • Als ik het wist zou ik het zeggen , het lijkt me toch stug dat zowel cnv als fnv hier niets aan willen doen , iemand moet ze aan de gang zwengelen , ik bereik op mijn werk bijna niemand . De bonden kunnen als enige alle leden aan spreken , er moet iets gebeuren dat is zeker

 • Adl, ik heb werken bezocht, stuur nieuwsbrieven, nagenoeg geen reactie.....

  Natuurlijk willen we hier iets aan doen. Maar dan moeten we met meer zijn dan die nu zeggen er iets aan te willen doen.

  Schilders moeten toch inzien dat het zo bergafwaarts gaat?

  Ik vind het knap dat schilders nog schilder blijven, terwijl de afbouw en bouw cao zoveel beter zijn op dit moment.

  Laten we contact houden

  r.vandijk@cnvvakmensen.nl

  Groet, Roel