Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de bouw

  • 23 jun 2020

  Gebruik deze app tijdens de hittegolf

  Je loopt veel gezondsheidsrisico's tijdens werken in de buitenlucht wanneer er een hittegolf aanwezig is. Lees hier welke app je kunt gebruiken.
  • 11 jun 2020

  Pensioenoverzicht (UPO) al ontvangen?

  Ben jij al goed op de hoogte over jouw pensioen? Heb je het allemaal al goed geregeld? Bekijk hier de video over hoe CNV je erbij kan helpen.
  • 9 jun 2020

  Onderhandeling over de cao hervat!

  Maandag 8 juni zijn de onderhandelingen op aangepaste manier hervat. In kleine delegaties wordt bijeengekomen en de andere delegaties sluiten digitaal aan zo nodig. Eerst kwam de Stikstof en de PFAS situatie voorbij en toen de coronacrisis. Het zorgt voor veel vertraging. Stapjes naar elkaar Werkgevers zijn eindelijk bereidt te komen tot een eerlijke loonsverhoging en we gaan praten over een "eerder stoppen met...
  • 15 apr 2020

  Werken in coronatijd: het verhaal van Halbe

  In deze rubriek lees je wekelijks een verhaal uit de praktijk in coronatijden. Deze week het verhaal van Halbe, uitvoerder bij Jorritsma Bouw. Hij vertelt over het werken op de bouwplaats met corona.
  • 6 apr 2020

  Werken in coronatijd: het verhaal van Wilma

  In deze rubriek lees je wekelijks een verhaal uit de praktijk in coronatijden. Deze week het verhaal van Wilma. Zij vertelt over het starten van haar nieuwe baan bij Bouwbedrijf Kooi in coronatijden.
  • 1 apr 2020

  Hoofd omhoog, borst vooruit

  De coronacrisis is een moeilijke tijd voor de bouw. Toch is er veel hoop op een mooie toekomst. Lees hier de blog van Gijs.
  • 30 mrt 2020

  Protocol 'Samen veilig doorwerken'

  Afgelopen vrijdagavond hebben het Rijk en de bouw- en technieksector overeenstemming bereikt over het protocol Samen Veilig doorwerken. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de brancheverenigingen, werkgeversorganisaties en vakbonden FNV en CNV Vakmensen. Het protocol biedt een handreiking voor werkgevers en werknemers omdat duidelijkheid de basis vormt voor veilig werken. Dit zorgt...
  • 19 mrt 2020

  Cao-onderhandelingen Bouw en Infra opgeschort

  De cao-onderhandelingen voor Bouw en Infra 2020 zijn opgeschort vanwege de coronacrisis. Lees hier welke onderwerpen er tot nu toe besproken zijn en waar we straks weer mee aan de slag gaan.
  • 12 mrt 2020

  Onderhandelingsronde drie: teleurstelling overheerst

  Deze week hebben we voor de derde keer onderhandeld over een nieuwe cao Bouw en Infra. De discussies liepen op en het verschil van inzichten tussen de verschillende partijen werd duidelijk. Op 27 en 28 maart onderhandelen we verder.
  • 5 mrt 2020

  Stelling: een ‘regeling zware beroepen’ moet ook gelden voor UTA werknemers

  CNV Vakmensen wil dat per 1 januari 2021 werknemers met een 'zwaar beroep' drie jaar eerder moeten kunnen stoppen met werken. De vraag is wat er allemaal valt onder een 'zwaar beroep'. Stelling: een ‘regeling zware beroepen’ moet ook gelden voor UTA werknemers. Laat hieronder je mening achter!