Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Een aanzeggesprek gehad? Laat je vaststellingsovereenkomst controleren!

Veel medewerkers van BAM hebben inmiddels een aanzeggesprek gehad. Veel boventallige medewerkers moeten vóór 22 januari een keuze maken tussen een vertrekregeling of het werk-naar-werk traject. Moet jij ook een keuze maken? Laat dan als lid van CNV Vakmensen gratis je vaststellingsovereenkomst controleren.

Aanzeggesprekken

Op 21 december 2020 is tussen BAM en de gezamenlijke vakbonden het sociaal plan ondertekend. Al voor de kerst begon BAM met de eerste aanzeggesprekken. Inmiddels zijn er al vele gesprekken gevoerd. In het aanzeggesprek informeert de werkgever de werknemer van wie de functie vervalt. Tijdens dit gesprek overhandigt de werkgever ook het sociaal plan en licht dit toe. Daarnaast ontvangt de werknemer een informatiepakket. In een brief wordt de boventalligheid aan de werknemer bevestigd.

Keuze maken vóór 22 januari

De boventallige medewerker kan kiezen voor de snel vertrekregeling, of het werk-naar-werk traject. Lees meer over de 2 opties in het vorige nieuwsbericht. De medewerkers hebben een bedenktermijn tot 22 januari. Vóór 22 januari moet je een keuze maken. Als de werknemer geen keuze maakt dan zal de werkgever de beëindiging ter toetsing aan het UWV voor moeten leggen.

Laat je vaststellingsovereenkomst controleren

Moet jij een keuze maken vóór 22 januari? Tekenniet zomaar een beëindigings-of vaststellingsovereenkomst, maar laat deze eerst controleren. Als lid van CNV Vakmensen kun je dit gratis doen via deze link. Zodra we de inschrijving hebben ontvangen, nemen onze juridische medewerkers zo snel mogelijk contact met je op.

Ben je lid van CNV? Laat hier gratis je vaststellingsovereenkomst controleren.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je andere vragen over het sociaal plan of de reorganisatie? Laat het weten in een reactie onder deze blog. We geven zo snel mogelijk antwoord.