Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Jullie CNV-contactpersoon bij de reorganisatie

Tijdens een reorganisatie is het altijd belangrijk dat een vakbond betrokken is om op te komen voor de rechten en wensen van de medewerkers. Vanuit CNV zal ik dat als bestuurder gaan doen voor de BAM-medewerkers. Ik houd jullie op de hoogte en ben jullie contactpersoon binnen CNV. Ik wil dit samen met jullie oppakken. Daarom is het belangrijk dat jullie mij op de hoogte houden van wat er gebeurt binnen BAM. Ik leg graag uit waar we nu staan met de reorganisatie.

Nieuwe CNV-bestuurder bij BAM

De belangenbehartiging (opkomen voor de rechten) van de BAM-medewerkers is jarenlang in de vertrouwde handen van collega Willem Timmer geweest. Vorige week heeft hij degenen die lid zijn van CNV in een nieuwsbrief verteld waarom hij dit werk aan mij overdraagt.

Achtergrondinformatie

Vanaf 1991 werk ik bij de vakbond (toen heette het nog Vervoersbond CNV). In het begin als arbeidsjurist, vanaf 1998 als bestuurder. Als bestuurder ben ik in meerdere sectoren actief. Vanaf 2010 ben ik onder meer actief voor CNV-leden werkzaam in de bouw.

Reorganisatie

Binnen de BAM gaat een grote reorganisatie plaatsvinden. Heel het bedrijf zal dit gaan merken. Medewerkers zullen hun baan verliezen en functies en standplaatsen zullen veranderen. BAM verwacht dat het reorganisatieprogramma in de komende zes maanden doorgevoerd zal worden. Aan ondernemingsraad en vakbonden de taak om de plannen kritisch te beoordelen.

Samenwerken

De directie van BAM zal met de vakbonden overleggen om in een sociaal plan de gevolgen van de reorganisatie voor het personeel zoveel mogelijk op te vangen. Als vakbondsbestuurder overleg ik mee, maar heb daarbij jullie kennis en ervaring nodig. Vakbondswerk doe je samen.

Van mijn kant zal ik jullie informeren over de ontwikkelingen aan de onderhandelingstafel. Ik vraag jullie om mij op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de BAM. Blijf mij informeren en stel daar waar nodig kritische vragen.

Keuzes goed doordenken met de juiste informatie

Een aangekondigde reorganisatie brengt een hoop onrust met zich mee. Medewerkers willen weten waar ze aan toe zijn. Er moeten snel beslissingen gemaakt worden, maar die moeten ook goed doordacht zijn. CNV Vakmensen heeft de directie gevraagd om vakbonden volledig te informeren over de plannen, hoe groot deze zijn en de gevolgen ervan. Het maken van een sociaal plan moet heel precies gebeuren en is niet bij elk bedrijf hetzelfde. Daarom moeten de vakbonden goed op de hoogte zijn van de plannen en de gevolgen daarvan.

Wij verwachten binnenkort meer informatie over de reorganisatie te ontvangen, en houden jullie dan ook op de hoogte.

Heb je me nodig?

Laat het weten in een reactie op deze blog of mail mij via r.heins@cnvvakmensen.nl.