Stel je vraag over werk en inkomen

Volg de onderhandelingen cao Bouw en Infra 2020

Op deze pagina doet Gijs Lokhorst, onderhandelaar CNV Vakmensen, na iedere ronde verslag. Laat jouw reactie achter en ga met hem in gesprek. Het gaat immers over jouw arbeidsvoorwaarden!

  • 30 jun 2020

  We hebben een onderhandelingsresultaat!

  maandag 29 juni heeft de zesde onderhandelingsronde geleid tot een onderhandelingsresultaat voor de cao Bouw & Infra. De cao commissie (dat zijn kaderleden die in de bouw werken) komt donderdag bij elkaar om het resultaat te bespreken en tot een advies aan alle leden te komen. Dan komt er een nieuwsbrief voorzien van uitleg, advies en met mogelijkheid om te stemmen over het resultaat. In het kort zijn dit de afspraken...
  • 24 jun 2020

  Update nieuwe onderhandelingen nieuwe cao Bouw en Infra

  Op dinsdag 23 juni hebben we onderhandeld over een nieuwe cao Bouw en infra. We hebben nu goed in kaart op welke onderdelen cao-partijen afspraken met elkaar willen maken.
  • 9 jun 2020

  Onderhandeling over de cao hervat!

  Maandag 8 juni zijn de onderhandelingen op aangepaste manier hervat. In kleine delegaties wordt bijeengekomen en de andere delegaties sluiten digitaal aan zo nodig. Eerst kwam de Stikstof en de PFAS situatie voorbij en toen de coronacrisis. Het zorgt voor veel vertraging. Stapjes naar elkaar Werkgevers zijn eindelijk bereidt te komen tot een eerlijke loonsverhoging en we gaan praten over een "eerder stoppen met...
  • 19 mrt 2020

  Cao-onderhandelingen Bouw en Infra opgeschort

  De cao-onderhandelingen voor Bouw en Infra 2020 zijn opgeschort vanwege de coronacrisis. Lees hier welke onderwerpen er tot nu toe besproken zijn en waar we straks weer mee aan de slag gaan.
  • 12 mrt 2020

  Onderhandelingsronde drie: teleurstelling overheerst

  Deze week hebben we voor de derde keer onderhandeld over een nieuwe cao Bouw en Infra. De discussies liepen op en het verschil van inzichten tussen de verschillende partijen werd duidelijk. Op 27 en 28 maart onderhandelen we verder.
  • 5 mrt 2020

  Stelling: een ‘regeling zware beroepen’ moet ook gelden voor UTA werknemers

  CNV Vakmensen wil dat per 1 januari 2021 werknemers met een 'zwaar beroep' drie jaar eerder moeten kunnen stoppen met werken. De vraag is wat er allemaal valt onder een 'zwaar beroep'. Stelling: een ‘regeling zware beroepen’ moet ook gelden voor UTA werknemers. Laat hieronder je mening achter!
  • 5 mrt 2020

  Onderhandelingsronde twee: scherp en positief

  Op dinsdag 3 en woensdag 4 maart hebben CNV Vakmensen en de werkgevers opnieuw onderhandeld over over jouw nieuwe cao Bouw & Infra. Deze tweede onderhandelingsronde verliep erg positief. De inzet op de verschillende onderwerpen wordt steeds duidelijker. Op 10 en 11 maart gaan we door met ronde drie.
  • 14 feb 2020

  Onderhandelingen van start in goede sfeer

  De onderhandelingen over jouw cao Bouw en Infra zijn van start. Wat vinden de werkgevers van de voorstellen van CNV Vakmensen?