Stel je vraag over werk en inkomen

Onderhandelingsronde drie: teleurstelling overheerst

Deze week hebben we voor de derde keer onderhandeld over een nieuwe cao Bouw en Infra. De discussies liepen op en het verschil van inzichten tussen de verschillende partijen werd duidelijk. In dit blog lees je de besproken onderwerpen. Op 27 en 28 maart onderhandelen we verder. 

Benieuwd naar alle voorstellen van CNV Vakmensen voor de onderhandelingen? Je vindt ze hier!

Nieuw Pensioenstelsel

CNV Vakmensen wil dat het per 1 januari 2021 mogelijk is voor werknemers om drie jaar eerder te kunnen stoppen met werken. We willen hier afspraken over maken en voorwaarden voor opstellen. We hebben lang gesproken over de vraag voor wie de regeling moet gelden en de betaalbaarheid van deze regeling. Uit de onderhandelingen bleek dat de werkgevers helaas maar beperkt bereid zijn te investeren in een echt goede regeling. 

Wat vind jij van deze regeling en voor wie vind jij dat deze moet gelden? Geef je mening via deze stelling!

Instroom en onderwijs

CNV Vakmensen wil dat het aantrekkelijker wordt voor jongeren om in te stromen. We willen daarom dat de schooldag weer wordt doorbetaald en het lesmateriaal wordt vergoed.

Uitzendkrachten

CNV Vakmensen wil dat dat positie van uitzendkrachten verbetert. We hebben daarom een voorstel ingediend om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken oudere uitzendkrachten in vaste dienst te nemen. Ook moet de kilometervergoeding voor uitzendkrachten gelijk zijn met die van werknemers en het DI-budget ook voor hen gelden.

Jouw mening telt!

Laat hieronder vooral je reacties en vragen achter. Jouw mening telt!