Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

De broedfase is aangebroken in de onderhandelingen voor een nieuwe cao

Op 30 en 31 maart waren er nieuwe onderhandelingen voor de nieuwe cao. Het ging over de positie van UTA-werknemers en het ongenoegen dat door hen is geuit na de opstelling van werkgevers tijdens de vorige onderhandelingsronde. Er is veel tijd genomen door werkgevers om na te denken over de inhoud van onze wensen en het vervolg. De fase van 'broeden' is aangebroken. En zoals de uitdrukking luidt is het niet verstandig dat proces te verstoren.

UTA-werknemers

Na de derde onderhandelingsronde zijn er veel reacties van UTA-medewerkers binnengekomen. Er zijn zorgen zijn geuit over de houding van werkgevers die tot op heden niet bereid zijn gebleken voor deze doelgroep tot afspraken te komen. De 2e dag hebben werkgevers veel tijd genomen om na te denken over de inhoud van onze voorstellen en het vervolg van het onderhandelingsproces.

Pensioenpremie

Er is ook gesproken over de periode tot 1 januari 2026. Dit is het moment waarop het nieuwe pensioenstelsel wordt ingevoerd. Hoe gaan we om met de hoogte van de premie en de pensioenopbouw tot dat moment? Hoe scheppen we daar zekerheid over voor werkgevers en werknemers? De denkrichtingen worden afgestemd met het bestuur van bpfBOUW en uitkomsten betrekken we bij het vervolg van de onderhandelingen.

Instroom en arbeidsmarkt

Er is gesproken over hoe we de arbeidsmarkt willen inrichten. Hoe zorgen we voor afdoende instroom en zijn we een aantrekkelijke sector voor jongeren en werknemers uit andere sectoren? Welke maatregelen en afspraken zijn daarvoor nodig? De verschillende deeën en mogelijkheden werken we nu uit om de volgende onderhandelingsronde te kunnen bespreken.

Voor de toekomst

Deze fase van de onderhandelingen kost tijd. Deze tijd is nodig om tot een goed vervolg te komen. Volgens berichtgeving van werkgevers ligt een akkoord 'om de hoek' en moeten we ons als bonden 'inhouden' tot een beperkt aantal zaken. CNV Vakmensen wil een pakket aan arbeidsvoorwaarden dat past bij deze tijd en recht doet aan de inspanningen en prestaties van werknemers in deze lastige en bijzondere tijd. Ook wil de bond afspraken maken die van belang zijn voor de toekomst van de sector.

Vragen/opmerkingen

Heb je een vraag over deze onderhandelingsronde? Laat het weten in een reactie onder deze blog. We geven zo snel mogelijk antwoord.

  • Ik denk dat er ook in de toekomst weinig mensen in de bouw zullen gaan werken. Niet alleen omdat het financieel niet aantrekkelijk is, maar ik heb de indruk dat de jeugd niet graag met hun handen willen werken. Die hebben al lang gezien dat er in andere sectoren meer te verdienen valt. En daarom denk ik ook dat het nooit meer gaat veranderen. Doorleren is niets mis mee, maar het werk moet toch door de handen van ons bouwvakkers gebeuren. Zonder ons zal er niet veel meer gebouwd worden. De bouw moet gewoon aantrekkelijker worden, en dat je met je handen een goede boterham kan verdienen

  • wat is het probleem zwaarwerkregeling word toch betaald door bter wie er gebruik van wil maken moet het meest zelf betalen na 49 jaar werk moet dit toch kunnen nu word er gezegd als je stoppen wil eet je je spaarcenten maar op of je krijgt een vso ga de ww maar in schande