Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Onderhandelingen Cao Bouw en Infra van start

Op woensdag 3 maart 2021 zijn de onderhandelingen voor jouw nieuwe cao Bouw en Infra met enige vertraging van start gegaan. Tijdens deze eerste onderhandelingsronde zijn de voorstellen persoonlijk overhandigd  en inhoudelijk toegelicht. 

Visie, lef en daadkracht gevraagd

Met deze boodschap heeft CNV Vakmensen de cao voorstellen aan de werkgeversdelegatie overhandigd. Door een goed pakket aan cao afspraken met ons te maken geef je de werknemers de passende waardering die ze verdienen, werk je aan een beter imago van de sector en schep je een aantrekkelijker beeld en toekomstperspectief binnen de sector. 

Hier kun je de volledige cao voorstellenbrief van CNV Vakmensen terugvinden. Ook de voorstellen van de werkgevers vind je daar terug.

Randvoorwaarde werkgevers

Werkgevers hebben tijdens deze eerste ronde aangegeven dat zij worstelen met grote onzekerheden naar de toekomst. Zij willen daarom een tweejarige cao met ons afsluiten. Daar willen we over nadenken. Als de te maken afspraken kwalitatief goed genoeg zijn, zijn we bereid daar over na te denken.

Let op: werkgevers geven aan tot cao afspraken te willen komen als er met ons een afspraak is te maken over het 'vastklikken' van het huidige premiepercentage voor ons ouderdomspensioen voor de komende twee jaar (2022 en 2023). Werkgevers willen geen verhoging van deze premie, men wil zekerheid over een stabiel niveau voor de komende jaren.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook werknemers regelmatig stellen het 'welletjes te vinden' als het gaat om de hoogte van de pensioenpremie. De komende tijd gaan we leden en werknemers daar concreet op bevragen om het juiste gevoel er bij te krijgen. 

Vragen en opmerkingen

Laat het onder dit bericht weten. Hier kun  je het hele cao-traject volgen en meepraten en vragen stellen tijdens elke stap van dit proces.

 • vindt dat de UTA flink achter gesteld wordt.

  hopelijk kan de vakbonden hier wat aan gaan doen.

  de uitvoeders werken al best hard en hebben veel aan hun hoofd, het zij van onder als van boven.

 • H Keller

  Goede avond  graag zou ik willen weten waarom niet allen leden van de bond van het CNV en FNV de vragen lijst hebben gehad over de vraag wat betreft het tijdspaarfonds .

  Heb al heel wat mensen gesproken die dit niet hebben gehad en er tegen zijn dat er veranderingen komen .

  Zo kun je geen goed beeld krijgen wat er leeft onder je leden en niet leden .

  Graag u antwoord hierop.

 • Goedenavond @Huibert. Alle leden van CNV Vakmensen hebben deze vragenlijst per mail ontvangen, of per post als wij geen e-mailadres hebben. Het komt wel regelmatig voor de mails in de spam/ ongewenste mailmap komen. Mensen moeten daar ook echt regelmatig in kijken en dan mails van  gewenste afzenders  markeren als betrouwbaar. Ik vermoed dat dat bij FNV niet veel anders is.

  Heb ik u zo voldoende antwoord gegeven?

 • Wij komen op voor ieders belangen, dus ook die van de UTA medewerkers.  Kun je aangeven wat je dan specifiek in gedachten hebt?

 • wat betreft de pensioen premie en de pensioen opbouw kan er misschien gekeken worden naar het nabestaande pensioen

  dit kost ongeveer 5% premie door deze te verlagen kan hoef de premie niet omhoog en de opbouw van het ouderdom pensioen niet naar beneden.

 • Werkgevers moeten eens een keer normaal gaag doen verdienen genoeg .wij werken in weer en wind en alles moet steeds sneller en er zijn steeds minder VAKLIEDEN .ik vind dat mensen die goed met hun handen kunnen werken ook gewoon goed betaald moeten ipv alleen mensen die doorgeleerd hebben