Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Serieuze vooruitgang cao-onderhandelingen

De achterliggende dagen is er stevig onderhandeld over jouw nieuwe cao. Ons ongenoegen en teleurstelling waren groot na de vorige onderhandelingsronde, dit heeft plaatsgemaakt voor de vaststelling dat er serieuze vooruitgang is geboekt en alle belangrijke onderwerpen op de onderhandelingstafel liggen. Voor CNV Vakmensen is de stand van zaken aanleiding om met de cao-commissie (werkende leden onder de cao bouw en infra) in gesprek te gaan om de vervolgstappen te bepalen.  Op 11 mei zetten we de onderhandelingen met werkgevers voort.

Petitie

Na de vorige onderhandelingen hebben vele honderden leden van CNV Vakmensen via een petitie hun ongenoegen geuit over de voortgang van de onderhandelingen en de opstelling van werkgevers binnen het onderhandelingsproces. Jullie zorgen en ongenoegen hebben we overgebracht. Jullie steun en reacties zijn zeer waardevol en van grote invloed gebleken. Blijf dus meedenken, meepraten en meebeslissen.

Inhoud

En wat is nu inhoudelijk de stand van zaken na de onderhandelingen van de afgelopen dagen? Dat is jullie logische en terechte vraag.
Op dit moment is het even niet handig om uitvoerig uit te weiden over de verschillende onderwerpen. Daar is het proces van onderhandelingen nu niet bij gebaat. We gaan nu met de cao-commissie om tafel. De cao-commissie adviseert ons als onderhandelingsdelegatie over het vervolg van onze (inhoudelijke) aanpak. We hopen en rekenen op jouw begrip.

Na de onderhandelingen op 11 mei komen we zo snel mogelijk weer bij je terug met nieuwe en meer informatie.

Vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht kun je hieronder kwijt!

  • Ik vraag mij soms echt eens af waarom we uberhaupt lid zijn van de bond de meeste dingen krijgen jullie niet voor elkaar of worden terug gedraaid !!!!!!!!!!!!

  • #metselaar wat gaat er teruggedraaid worden en welke meeste dingen krijgen we niet voor elkaar? Waar zit je kritiek of advies? Opmerking als deze kan ik niets mee maar zal wel lekker gemakkelijk zijn om de bond of mij als onderhandelaar op deze wijze lekker anoniem  'af te zeiken' . Helpen we elkaar ook mee. Eigenlijk besteed ik er nu al weer te veel tijd aan.

  • Krijg net de nieuwe energietarieven binnen:

    Elektra +15%

    Gas +25%

    Ik denk dat de lonen nog een stukkie hoger moeten worden.

  • Beste heer lokhorst  mijn advies is houd jullue poot nu eens stijf wij moeten elke dag in weer en wind staan afspraken die de bond gemaakt heeft proberen de werkgevers heel langzaam weer af tebreken en ik heb het gevoel en ook de mensen die ik spreek in de bouwkeet dat dat zo ook gaat lukken maar goed ik wil u niet afzeiken maar ik kan me alleen tot u richten  . Maar als dat niet mag  houd het op  dit is ook zonde van  mijn tijd