Stel je vraag over werk en inkomen

Verlof tegoed

Wie kan mij vertellen wat mijn verlof tegoed is als:
Ik tot 1-12-2020 in dienst ben; ik 32 uur per week werk; ik UTA-personeel ben (kantoorpersoneel); ik geboren ben in 1962

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Jetje,

  In de cao bouw wordt in artikel 3.1 het aantal vakantiedagen aangegeven hier wordt aangegeven dat dit 25 dagen zijn bij een fulltime dienstverband. Jij werkt geen fulltime geef je aan maar 32 uur in uw geval is het dan 25/40 x 32 = 20 dagen op jaarbasis waar je recht op hebt.

  Daarnaast geldt er ook nog een regeling van extra roostervrije dagen voor oudere werknemers. Ik zie staan dat bij een uta werknemer uit 1962 dit 8 dagen zijn op jaarbasis bij fulltime dienstverband. In jouw geval is dit dan 8/40 x 32 = 6.4 dagen.

  Dit is waar je recht op hebt op jaarbasis. Indien je niet een geheel jaar werkt is het naar ratio. Dus indien je werkt tot 1-12-2020 werkt werk je niet het gehele jaar. Dan dien je 26,4 dagen te delen door 12 x 11 maanden die u werkt = 24,2 dagen waar je ongeveer recht op zou hebben tot 1 december. Hierbij nog een link naar de cao www.cnvvakmensen.nl/.../cao-bouw-en-infra.

  Groet,

  CNV Info
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Wat gebeurt er met de seniorenuren als ik deze ivm ziekte niet heb kunnen opnemen? Ik ben vanaf 15-1-2020 ivm een burn-out ziek thuis. Werkgever wil nu met VSO de arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd per 1-12-2020 beeindigen....
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Jetje:

   Beste Jetje,

   In de cao Bouw staat in artikel 3.3.4. dat u de eerste zes maanden nog extra roostervrije dagen opbouwt. Daarna eindigt de opbouw. Werkt u na de zes maanden een deel van de normale aantal uren, dan bouwt u over die uren wel extra roostervrije dagen op.

   Bent u ziek op een vastgestelde extra roostervrije dag ziek? Dan mag u die dag op een ander moment alsnog opnemen. Dit moet u in overleg met de werkgever doen. Dit zal dan echter gelden voor de dagen waar u recht op heeft en die zijn vastgesteld in de eerste 6 maanden, want daarna bouwt u dus niks meer op.

   Voor de vaststellingsovereenkomst wil ik u adviseren juridische bijstand in te schakelen.

   Met vriendelijke groet,

   Sociaal juridisch medewerker
   CNV Info
Terug