Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Wat valt er onder de winterkleding die de werkgever kosteloos aanvullend dient te verstrekken tijdens het doorwerken op vorstdagen?

Wat voor kleding valt onder de winterkleding voor de werkgever en welke voor eigen rekening?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  In artikel 56 van de CAO Bouw & Infra is bepaald dat werkgever dienen te zorgen voor persoonlijke beschermingsmiddelen conform de ARBO-wetgeving en deze kosteloos dienen te verstrekken. Onder persoonlijke beschermingsmiddelen wordt verstaan een uitrustingsstuk of -middel dat bestemd is om door een persoon te worden gedragen of vastgehouden als bescherming tegen een of meer gevaren die een bedreiging voor zijn gezondheid of zijn veiligheid kunnen vormen.

  Indien uw werkgever besluit door te werken op vorstdagen zal hij kosteloos aanvullend materiaal aan u moeten verstrekken. Er is niet vastgelegd in de wet of CAO waar deze extra beschermingskleding dan uit zou moeten bestaan. Maar u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een extra dikke jas, thermo-ondergoed en handschoenen.

  Voor werknemers in de industriële steigerbouw is wel expliciet opgenomen welke winterkleding op vorstdagen aan hen verstrekt dient te worden: " twee helmmutsen, twee thermische onderbroeken met lange pijpen, twee thermische hemden met lange mouwen en twee paar thermische sokken."

Terug