Stel je vraag over werk en inkomen

70 dagen geen cao, geen loonsverhoging?

We zijn de 70e dag zonder cao ingegaan. Werkgevers houden vast aan hun standpunten en hebben geen concessies gedaan.

Vakbonden hebben aangegeven dat zij graag een pensioen willen, maar snappen dat dat niet per 1 januari 2020 kan. Ook denken wij graag mee over de junior/ medior/ senior-indeling. 2 concessies dus.

Loon

Werkgevers verpakken hun loonsverhoging in de nieuwe junior/ medior/ senior-functie. Ze zetten hierbij de beginschaal op 101% (van € 9,44 naar € 9,54) van het minimumloon voor de junior-agent en op 103% voor de medior-agent. Of dit voor jou meer loon oplevert is afhankelijk van hoe de werkgever jou beoordeelt. We begrijpen van jullie dat dit onacceptabel is. Jullie willen net als de werknemers in de Horeca, Schoonmaak en Metaal een echte loonsverhoging. Jullie kosten stijgen namelijk wel gewoon. Alles wordt duurder waardoor je steeds minder kunt kopen van jouw loon.

Namens jullie houden wij vast aan een loonsverhoging voor iedereen! Dat vinden wij eerlijk. Werkgevers zeggen dat mensen die goed presteren elk jaar een verhoging krijgen. Wij horen van jullie dat dit niet zo is. Heb jij geen loonsverhoging gehad? Mail ons dan. 

Cao niet voor iedereen?

Werkgevers geven aan dat de cao alleen voor agents is. Volgens hen is er geen behoefte aan een cao onder de teamleiders, coaches, etc. Die willen geen cao (en dus geen loonsverhoging). Wij horen andere signalen en horen van jullie teamleiders graag wat zij vinden. Wij willen een cao voor alle werknemers!

Junior/ medior/ senior

Wij denken hierover graag mee, maar wel met duidelijke en objectieve spelregels. We horen van jullie dat de functie-indeling, en dus de beloning, vaak onduidelijk is en als subjectief wordt ervaren. Wij willen de functie-indeling objectief en de jaarlijkse beoordeling objectiever. Daarover willen we met werkgevers afspraken maken.

Vervolgstappen

Volgende week doen wij werkgevers een voorstel voor een loonsverhoging en een voorstel voor het junior/ medior/ senior-model. De horeca kreeg deze week 3% loonsverhoging, jullie nog niks! Kom in actie en mail ons!