Stel je vraag over werk en inkomen

100 euro voor jouw loyaliteit? Tijd voor een 'blijfbonus'!

Elk jaar vertrekken tussen de 70 en 100% van de werknemers van callcenters. Op dit moment zijn er zo'n 9.000 vacatures! Hoe kan dit? Wij hebben wel een vermoeden. De cao Callcenters is minimaal: Jij en je collega's verdienen net boven het minimumloon en je bouwt geen pensioen op. Je hebt weinig perspectief en er zijn veel strikte regels en procedures.

Op Je Achterban kwamen al pareltjes van voorbeelden van jou en je collega's voorbij.

Is dat niet nadelig voor de werkgevers in de callcenterbranche? Natuurlijk! Werknemers met ervaring binnen het bedrijf zijn heel waardevol. Daarom stellen wij voor dat loyaliteit beloond wordt, bijvoorbeeld met een 'blijfbonus' van 100 euro. Deze bonus krijg je tegelijk met je eerstvolgende salarisbetaling, nadat je 6 maanden in dienst bent. Het maakt niet uit wat voor dienstverband het is. Iedereen krijgt 100 euro.

Wat vind jij van dit idee? Laat hier jouw reactie achter!

Wat moet er volgens jou in de nieuwe cao Callcenters staan?

In het najaar starten de onderhandelingen over een nieuwe cao Callcenters. Deze cao geldt voor zo'n 35.000 callcenter-medewerkers, waarschijnlijk ook voor jou!

Tijdens deze onderhandelingen stellen we de werkgevers onder andere voor om de 'blijfbonus' af te spreken, maar in een cao staan natuurlijk veel meer afspraken. Wat vind jij belangrijk? Laat het ons weten door onze enquête in te vullen. Het gaat immers over jouw cao! Bovendien kost het je hooguit maar 3 minuten.

Vul de enquête in

Wil je verder praten over de nieuwe cao en ideeën aandragen? Ga naar de ideeënpagina!