Stel je vraag over werk en inkomen

Cao-onderhandelingen opgeschort & NOW

Hierbij een korte update rondom de cao-onderhandelingen en Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud. 

Cao-onderhandelingen opgeschort

De cao-onderhandelingen zijn voorlopig opgeschort. Werkgevers geven aan hun handen vol te hebben aan het draaiend houd van de bedrijven. Dat begrijpen wij heel goed. We hebben afgesproken wel contact te houden. Daarnaast hebben we er op aangedrongen de cao-onderhandelingen zo snel mogelijk weer te hervatten.

Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

Het kabinet heeft vorige week de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) afgekondigd. Deze maatregel stimuleert werkgevers hun oproepkrachten zoveel mogelijk door te betalen in periodes dat er minder omzet is. Als de werkgever aan de voorwaarden voldoet, komt hij in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Dit betekent dus ook voor oproepkrachten.

De NOW geldt ook voor uitzendkrachten, met of zonder uitzendbeding. De aanvraag moet worden ingediend door het uitzendbureau. Voor uitzendwerkgevers gelden dezelfde voorwaarden als voor andere werkgevers. Als de uitzendkracht door de opdrachtgever is ‘teruggestuurd’ en het uitzendbeding is ingeroepenm, dan kan het uitzendbureau de uitzendkracht een tijdelijk contract voor de duur van de tegemoetkoming aanbieden.

Vragen over corona

Heb jij vragen of loop je ergens tegenaan? Laat het hieronder in een reactie weten!