Stel je vraag over werk en inkomen

Doorwerken in coronatijd: dit mag jij van je werkgever verwachten

Veel van ons werken gewoon door tijdens de coronacrisis. Thuis of misschien op kantoor. Sommige werkgevers gaan hier heel goed mee om. Ze helpen je zodat je zo goed mogelijk door kunt werken. Helaas zijn er ook werkgevers die dit minder goed doen. Ze rommelen met de arbeidsvoorwaarden en zetten medewerkers onder druk. In dit blog lees je wat CNV vindt dat jij van je werkgever mag verwachten in deze tijd. 

Thuiswerken

Tijdens de coronacrisis werken veel van ons thuis. CNV vindt dat je werkgever jou moeten helpen met het verzorgen van een goede werkplek en apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel en laptop.

Voor sommigen is het lastig een rustige werkplek te vinden. Bijvoorbeeld omdat je kinderen thuis hebt of geen aparte kamer waar je kunt werken. Je werkgever moet hiervoor begrip hebben en samen met jou kijken naar oplossingen.

Jouw privacy moet ook gewaarborgd zijn. Wat jij thuis in privé, of privé op jouw computer doet is niet iets waar werkgever zich mee moet bemoeien.

Intrekken reiskosten

Nu veel mensen thuiswerken en er geen reiskosten worden gemaakt, trekken veel werkgevers de reiskostenvergoeding in. Fiscaal gezien hoeft dit niet. De regering heeft namelijk een mogelijkheid geboden dat werkgevers dit zonder fiscale consequenties kunnen doorbetalen. Werkgevers die besparen omdat ze geen reiskosten meer betalen, kunnen wat ons betreft dit in een thuiswerkvergoeding stoppen.

Intrekken doorbetaling feestdagen

Sommige werkgevers zijn hard op zoek om manieren te vinden om kosten te besparen. Ze stoppen bijvoorbeeld ineens met het doorbetalen van (onverplichte) feestdagen, terwijl ze dit vroeger wel deden. CNV vindt dit niet kunnen. Jullie hebben al jaren geen echte cao loonsverhoging gehad. Jullie salarissen liggen daardoor aan de onderkant van wat in Nederland gebruikelijk is. In een branche waar de beloningen zo matig zijn, mag de werkgever niet ook nog een bijdrage vragen voor een bedrijfsrisico als deze.

Natuurlijk kan je er voor kiezen als jij een sociale werkgever hebt om de werkgever op deze manier te helpen. Maar wij vinden dat dit jouw eigen keuze moet zijn en dat dit niet opgelegd mag worden.

Verzoek om vakantiedagen op te nemen

Verschillende werkgevers dringen aan om vakantiedagen of onbetaald verlof op te nemen. Ook hier geldt: als je dit vrijwillig wil doen, prima. Sommige werkgevers hebben zich de afgelopen jaren sociaal en loyaal gedragen. We kunnen ons voorstellen dat je dan misschien wat terug wilt doen.
Maar het merendeel van de branche heeft toch echt wel maximaal op de rem gestaan wat betreft de arbeidsvoorwaarden. Dan zien we geen noodzaak tot het opnemen van vakantiedagen.

Onder druk gezet

Sommige werkgevers zetten hun medewerkers onder druk. Ze bellen bijvoorbeeld op met de mededeling: “In deze crisistijd moeten we samen staan. Jij laat jouw eigen belang toch niet voorgaan op het bedrijfsbelang?” Bij kleine bedrijven kunnen we ons hier iets bij voorstellen, maar bij grotere bedrijven is dit totaal ongepast. Verschillende bedrijven zijn multinationals, met aandeelhouders of externe financiers die zij veel dividend of rente uitbetalen. CNV vindt dat ze eerst hier maar eens mee moeten stoppen in plaats van jullie onder druk zetten.

Thuiswerkvergoeding

Er zijn contactcenters die een thuiswerkvergoeding hebben ingevoerd. Dat vinden wij een logische zaak. Jij maakt nu tenslotte kosten die voorheen je werkgever maakte. Wij willen dit in de cao gaan regelen dat er een goede thuiswerkregeling komt.

Meldpunt thuiswerken

Komen bovenstaande punten jouw bekend voor? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaring! Daarom hebben we het meldpunt thuiswerken in het leven geroepen. Vul de enquête in en deel op deze manier jouw ervaring. Hierover kunnen wij in gesprek met werkgevers.

Naar de enquête