Stel je vraag over werk en inkomen

Meldpunt thuiswerken en vragen over jouw loon

De coronacrisis is een spannende tijd. Misschien heb je minder werk. Of heb je het juist heel druk vanwege veel werk of zieke collega’s. Of je nu vanuit huis werkt of vanaf jouw werkplek op kantoor, CNV Vakmensen behartigt jouw belangen. Heb je vragen? Stel ze vooral aan me.

Meldpunt thuiswerken

Wij zijn benieuwd naar jouw situatie en verhaal. Ben jij thuis aan het werk? En hoe gaat dat? Laat het ons weten via het meldpunt thuiswerken!

Naar het meldpunt thuiswerken

Krijg ik voldoende loon?

De laatste weken krijg ik regelmatig vragen over loon. Vragen die ik veel zie zijn: ‘ik krijg opeens veel minder loon bij ziekte’ of ‘ik krijg minder loon in verband met feestdagen’ of ‘krijg ik wel vakantiegeld?’.

Opeens minder loon krijgen tijdens ziekte in verband met corona kan niet zomaar. Krijg jij hiermee te maken? Laat het me dan in een reactie onder dit blog weten. Dan kijk ik of het klopt. Dit kan afhangen van je cao, het bedrijfsreglement of dat je een vaste werknemer of uitzendkracht bent. Voor feestdagen geldt dat corona geen reden is om bestaande afspraken niet na te komen. Helaas zijn niet bij alle bedrijven afspraken hierover goed vastgelegd. Laat het me weten als je hierover vragen hebt! Vakantiegeld wordt in de maand mei gewoon betaald door de werkgever. De coronacrisis verandert deze regel niet. Het kan zijn dat jij je vakantiegeld per maand uitbetaalt krijgt. Kijk dit dus altijd even na.

De hoofdregel is dus dat werkgevers niet zomaar de regels rondom jouw loon kunnen wijzigen door de coronacrisis. Krijg jij hier toch mee te maken? Neemt dan contact met me op.

Cao

De huidige cao is nog steeds niet verlengd en dus afgelopen. Er is nog geen nieuwe afspraak gemaakt voor een vervolgoverleg. Vind jij de cao belangrijk? Meld het dan ook vooral bij jouw werkgever. Als het aan mij ligt onderhandelen we gewoon digitaal verder. Helaas is het zo dat zonder cao er ook geen cao loonsverhoging is.