Stel je vraag over werk en inkomen

Werkgevers willen afwijken van Wet Arbeidsmarkt in Balans

Afgelopen woensdag hebben we met werkgevers gepraat over de cao. Werkgevers willen in de cao afspraken maken om van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) af te wijken. Lees meer over deze onderhandelingsronde.

Afwijken van de WAB

De Wet Arbeidsmarkt in Balans regelt dat flexibele werknemers meer rechten krijgen en duurder worden en vaste krachten juist goedkoper. Werkgevers betalen dan minder transitievergoeding en kunnen makkelijker mensen ontslaan.

> Lees alles over de WAB

Werkgevers hebben aangegeven wat de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) voor hun bedrijven betekent. Hun kosten stijgen met 8 tot 10 % door hogere premies. Dit komt vooral omdat werkgevers heel veel gebruik maken van flexcontracten. Gebruik je als werkgever vaste contracten? Dan krijg je korting en ben je als werkgever goedkoper uit. Ze willen daarom in de cao afspraken maken die afwijken van de WAB.

Oproeptermijn inkorten

In de WAB staat dat werkgevers een oproepkracht moeten doorbetalen als die is ingeroosterd maar binnen 4 dagen hoort dat hij/zij toch niet hoeft te komen. Werkgevers willen deze oproeptermijn inkorten naar 24 uur.

Meer tijdelijke contracten

De wet regelt dat je 3 contracten in 3 jaar mag krijgen. Werkgevers willen daar 6 contracten in 3 jaar van maken. Dit betekent voor mensen met tijdelijke contracten langere onzekerheid voordat ze een vast contract krijgen. Wij vragen ons af of deze aanpassing wel nodig is. Er is namelijk al een enorm verloop en er zijn veel vacatures. Mensen blijven maar kort bij een bedrijf. Met 3 jaar en 3 contracten kom je dan al een heel eind. Je kunt in 1 jaar 3 contracten doen.

Opdrachtgevers: doe normaal

Wij vinden dat bovenstaande punten ver gaan. De overheid regelt extra bescherming, en in de cao kun je dit verminderen. Daarom starten we een campagne om de opdrachtgever van contactcenters aan te spreken. Wij vinden dat er normale tarieven en voorwaarden moeten gelden. Heb jij nog tips of een mening over opdrachtgevers laat het mij dan weten.

Wat vind jij van deze voorstellen?

Heb jij een mening of een vraag over de onderhandelingen? Wat vind je bijvoorbeeld van de looneis van 5%? Laat je reactie hieronder achter. Of neem contact met me op via onderstaande gegevens.

Roderik Mol

Bestuurder Contactcenters

06 20 47 18 90

r.mol@cnvvakmensen.nl