Stel je vraag over werk en inkomen

Gevolgen Covid 19 en update ATV dagen

Ook Carglass ondervindt steeds meer de gevolgen van Covid 19, het coronavirus. CNV Vakmensen heeft wekelijks contact met de directie van Carglass om elkaar bij te praten over de ontwikkelingen. In dit blog een update over ander andere de collectieve ATV dagen in mei. 

Collectieve ATV dagen mei 2020

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het collectief inplannen van twee ATV dagen in mei. Het gaat hier om maandag 4 mei en vrijdag 22 mei. Hierdoor ontstaat er in principe voor iedereen een extra lang weekend: van zaterdag 2 mei tot en met dinsdag 5 mei. De tweede collectief ingeroosterde ATV dag is vrijdag 22 mei. Dit is de dag na Hemelvaartsdag. Ook hier geldt dat er in principe voor iedereen een extra lang vrij weekend ontstaat. Deze ATV dagen worden alleen afgeschreven als je volgens je normale rooster op deze beide dagen zou moeten werken. 

Op dit moment is er geen aanleiding om meer ATV dagen collectief in te plannen. Mocht dit wel zo zijn door de gevolgen van Covid 19, overlegt Carglass met de vakbonden. In dat geval betrekken wij jullie hier natuurlijk bij. 

Verdere ontwikkelingen

Carglass kijkt verder hoe jullie onder de huidige omstandigheden het meest efficiënt, veilig en gezond kunnen blijven werken. Daarbij kijken ze onder andere ook naar de best mogelijke inzet van de beschikbare mensen, zonder hen onnodig te belasten. Ook hierover blijft Carglass in contact met CNV Vakmensen, zodat er geen verrassingen ontstaan en alles binnen de regels wordt toegepast.

In deze periode, waarin veel dingen niet meer gaan zoals wij dat gewend zijn, wordt er een beroep gedaan op de flexibiliteit van zowel Carglass als ook van jullie medewerkers. Kom je voor onverwachte situaties te staan? Meld deze dan bij je leidinggevende en bespreek samen hoe hiermee om te gaan.
Als er onverwacht toch problemen ontstaan die niet opgelost kunnen worden, laat het me dan weten. Bijvoorbeeld in een reactie onder dit blog.

Ik hou jullie op de hoogte en blijf jullie zo goed mogelijk informeren. Als er nog een beroep op jullie gedaan moet worden, wordt dat eerst met jullie afgestemd. Óók dat is een meerwaarde van jullie lidmaatschap: informatie en inspraak.