Stel je vraag over werk en inkomen

Voorstel Carglass om regels ATV dagen aan te passen

Het coronavirus heeft ook voor Carglass gevolgen. Hierover heeft CNV Vakmensen vorige week met Carglass overlegd. Er is een verzoek uitgewerkt om verdere afspraken te maken over het inplannen van ATV dagen. 

Oorspronkelijke regels ATV dagen in 2020

Iedere werknemer heeft op basis van een fulltime contract recht op dertien ATV dagen per jaar. Voor medewerkers van het CCC die in ploegendienst werken, zijn deze dagen al verwerkt in hun rooster. Voor 2020 geldt dat deze dertien dagen vrij opneembaar zijn, in combinatie met de proef om het JUS-model in te voeren.

Aanpassing regels ATV dagen door corona

De gevolgen van het coronavirus zijn ook voor Carglass steeds nadrukkelijker merkbaar en voelbaar. Er is minder werk, minder inkomsten en het aantal werkopdrachten daalt steeds verder. Carglass moeten kijken hoe ze de schade door de coronacrisis zoveel mogelijk kunnen beperken. Hierdoor is het in ieder geval niet mogelijk om het JUS in te voeren dit jaar. Verder is er gekeken naar de mogelijkheden om een aantal ATV dagen collectief in te plannen om het verminderde werkaanbod op te vangen. Carglass stelde voor om twee ATV dagen in te plannen op 4 mei en 22 mei. Dit bespaart kosten en alle kleine beetjes helpen op dit moment. Dit voorstel geldt niet voor medewerkers in ploegendienst van CCC. Zij werken gewoon volgens hun rooster.

De vakbonden kunnen zich vinden in dit voorstel van Carglass. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, laat het vooral in een reactie onder dit blog weten.

Toekomst

De ontwikkelingen voor de komende periode zijn onzeker. Wij hebben met Carglass afgesproken om hier wekelijks contact over te hebben. Zo kunnen we op tijd afspraken maken als dit nodig is. Wij houden jullie op de hoogte.

Vragen of reageren?

Laat onder dit blog je reactie of vraag achter. Ik reageer zo snel mogelijk.