Stel je vraag over werk en inkomen

Uniek in de facilitaire sector: een bedrijfs-cao voor Sodexo

Wij zijn trots op de nieuwe bedrijfs-cao ‘facilitair en faciliterend’ Sodexo en sociaal plan voor de medewerkers van Sodexo Nederland B.V. en Sodexo Altys B.V. Sodexo is hiermee de enige in de facilitaire sector met een cao en sociaal plan.

Michiel Wallaard, bestuurder CNV: “Deze cao is een hele belangrijke stap in het vormen van betere arbeidsvoorwaarden in de facilitaire sector, Wij hopen dat het een opmaat is tot een bredere cao-vorming bij facilitaire bedrijven.” 

In de nieuwe cao voor Sodexo is onder andere vastgelegd dat de ongeveer 800 medewerkers van de genoemde B.V.’s per 1 juli 2018 2% loonsverhoging krijgen en nog eens 1% per januari 2019. Dit laatste percentage wordt hoger  als de individuele beoordeling hiertoe aanleiding geeft. Ook komt er een voor ieder geldende winstdelingsregeling. Bovendien is de keuze gemaakt voor duurzaamheid: duurzaam reizen (per openbaar vervoer) wordt dan ook volledig vergoed.

Deze cao en dit sociaal plan vervangen vanaf 1 juli 2018 de arbeidsvoorwaardenboeken en gelden ook voor alle nieuwe medewerkers die bij één van deze B.V.’s in dienst treden. De nieuwe cao is niet van toepassing op medewerkers die al vallen onder een andere cao, zoals contractcatering of schoonmaak.

Heb jij vragen over jouw cao? Laat het hier dan weten.