Ik heb een vraag:

Ik ben werkzaam bij een cateraar en sinds een aantal maanden geleden werkzaam op een andere locatie en andere stad. Daardoor heb ik maak ik meer reiskosten dan voorheen. Ik krijg de standaard reiskostenvergoeding maar dit vergoed bij lange na niet mijn kos

Ik ben werkzaam bij een cateraar en sinds een aantal maanden geleden werkzaam op een andere locatie en andere stad. Daardoor heb ik maak ik meer reiskosten dan voorheen. Ik krijg de standaard reiskostenvergoeding maar dit vergoed bij lange na niet mijn kosten. Dat ik nu op een andere locatie en stad werk is niet op eigen verzoek, maar door deze wijziging ga ik er financieel wel op achteruit. Moet mijn werkgever mij financieel compenseren?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Oscar,

  Je werkgever is niet wettelijk verplicht jou in jouw financiële kosten te compenseren. Reiskosten worden vaak afgesproken in een arbeidsovereenkomst of in de cao. Op het moment dat de overeengekomen reiskosten voor jou niet voldoende is, dan kan je met je werkgever hierover in gesprek gaan. Je geeft aan dat de wijziging van locatie niet op jouw eigen verzoek is. Indien jij in je contract een vaste locatie hebt gekregen, dan kan je werkgever je niet zomaar verplichten om op een andere locatie te werken. Je kan in dat geval eventueel akkoord gaan met werken op een andere locatie indien je de (volledige) reiskosten vergoed krijgt.

  Met vriendelijke groet,

  CNV Info
Terug