Stel je vraag over werk en inkomen

Kosten worden hoger, maar jouw loon stijgt niet mee?

In het vorige overleg op 12 maart leken de werkgevers de oorlog te verklaren met hun loonruimte van 1,25% over 12 maanden. Dit staat zo ver af van wat de bonden voorstellen! Zo wordt de onderhandelrond beschreven in het verslag over deze onderhandelingen. Gisteren hebben we weer onderhandeld. Lijkt het nu beter?

Loonbod van de werkgevers

Wat is het loonbod van de werkgevers nu?

  • 1,5% loonsverhoging op 1-7-2019
  • 0,5% loonsverhoging op 1-1-2020

Tel deze twee percentages bij elkaar op en je komt uit op 1,25%. Komt het je bekend voor? JA! Precies hetzelfde bod, maar creatief verpakt.

Jullie hebben per 1-1-2019 0,5% loonsverhoging gekregen en de km vergoeding is van 13 naar 15 cent gegaan (wat gelijk staat aan 0,3%) Tel daar de voorgestelde verhoging van 1,25% die je hierboven ziet en je komt uit op 2,3%.

Volgens de werkgevers is  dit een net voorstel dat in de markt past. Ze zeggen dat je niet mag verwachten dat zij alle kosten verhoging, zoals energierekeningen, BTW verhoging of ziektekosten voor hun rekening nemen.

Jij redt de werkgever èn jezelf

Vreemd.. Een resultaat uit een vorige cao bij deze fooi optellen zodat het nog wat lijkt. Vreemd.. Dat jij en je collega's niet van jullie werkgevers mogen vragen dat zij jullie bankrekening op peil houden, maar zij wel van jou mag verwachten genoegen te nemen met deze fooi, om hun omzet op peil te houden.

Werkgevers willen daarnaast een spiksplinternieuwe cao, die alleen geldt voor nieuwe werknemers. De nieuwe cao moet aansluiten bij de markt van nu en zorgt ervoor dat contractcateraars beter kunnen concurreren op de grenzen van de markt.

Andere cao voor nieuwe medewerkers

Wat betekent dit voor "oude cao'ers"? Het raakt jou niet, dus je kunt hier prima mee akkoord gaan. Of toch niet? Indirect raakt het je wel. Jij wordt duurder dan de nieuwe werknemers. Jij concurreert dus op jouw eigen werkvloer met goedkopere collega's die precies hetzelfde werk doen.

Het is goed om met de tijd mee te gaan. Daar willen we graag over praten. Met de tijd mee gaan is volgens ons niet het arbeidsvoorwaardepakket verslechteren! Samen met aangrenzende sectoren op de prijs van werknemers elkaar naar het putje concurreren.

Jullie zijn niet voor het overhoop gooien van de cao. 97% van de mensen die onze enquête ingevuld heeft ziet helemaal niet dat concurrentie met andere sectoren voor verlies van werkgelegenheid zorgt. Die motivatie wordt niet groter wanneer wij afgescheept blijven worden met een fooi.

Onderhandelingen uitgesteld

We hebben aangegeven dat we de twee onderhandelingen die gepland stonden uitstellen. Als de werkgevers met een serieus loonbod komen en verder willen in gaan op onze andere voorstellen, dan willen wij wel weer verder praten. Wij gaan dan ook serieus op de vernieuwingsvoorstellen van de werkgevers. Verder willen we afspraken maken over een procis waarin we verder met elkaar kijken hoe we de cao beter bij de markt van nu laten passen.

Wat kun jij doen?

Wij gaan samen met FNV Catering en de Unie de koppen bij elkaar steken. Wat kunnen wij verzinnen om de werkgevers de beurs te laten trekken?

Heb jij een idee? Praat mee, denk mee en doe mee! Laten we de werkgever ervan overtuigen dat fooien voor de horeca zijn en wij gewoon als contract catering voor een eerlijke en nette loonsverhoging gaan. Een verhoging die recht doet aan het harde en zware werk.

Deel jouw idee hieronder