Stel je vraag over werk en inkomen

Een goed gesprek met Calco

Afgelopen woensdag voerde ik een telefoongesprek met jullie CEO Kelly. De onderwerpen die we bespraken, komen uit de call met de CNV-leden die bij Calco werken en andere signalen die ik van jullie ontving. De ontslagen, het uitstel van de beoordeling en loonsverhoging waren al door Calco ingetrokken. De vooruitzichten voor het werk zelf zijn beter. Over 3 weken overleg ik weer met Kelly. Hieronder staan de onderwerpen die we besproken hebben.

Ondernemingsraad (OR)

Tijdens het vorige gesprek had ik Kelly verkeerd begrepen. De ondernemingsraad heeft wel haar prioriteit en ze wil hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Ze wil een cursus volgen om hier kennis over op te doen. Het is niet zo dat ze daarna pas met de OR begint. Ze vindt dus ook dat er zo snel mogelijk een OR moet komen. Ik stelde voor om de groep die al bezig is met de OR, hiermee verder te laten gaan. Dat betekent dat we verdergaan met de OR vanuit onze groep en deze aan te bieden bij Kelly. Zo kunnen we sneller vooruit.

Communicatie

Uit het gesprek krijg ik de indruk dat Calco aan het leren is op het gebied van goede communicatie. Vanuit de de reacties die ik van de CNV-leden kreeg, gaf ik aan dat jullie meer inhoudelijke communicatie willen, met duidelijke zaken. Ook gaf ik aan dat de trainees zich niet serieus genomen voelen als vragen onduidelijk worden beantwoord. Ze gaf aan dat ze aan betere communicatie gaan werken en daar stappen in willen maken.

Enquête-uitkomsten

Ik vertelde Kelly dat wij een enquête hebben uitgezet en dat daar nu ongeveer 75 mensen op gereageerd hebben. De uitkomsten heb ik kort met haar gedeeld.

  • Op de vraag of de werkgever voldoende en open communiceert, antwoordde 87% met nee.
  • Op de vraag of de werkgever inzage moet geven over de financiële noodzaak, antwoordde 92% met ja.
  • Op de vraag of jullie het gevoel hadden serieus antwoord te krijgen op vragen, zei 80 % nee.
  • Op de vraag of er nu een ondernemingsraad moet komen, antwoordde 92 % met ja.

Kelly gaf aan dat er ook vanuit Calco binnenkort nog een enquête komt voor al het personeel.

Enquête nog niet ingevuld?

Wanneer de enquête sluit, deel ik de uitkomst uitgebreid met jullie. Je kunt hem nog tot 15 mei invullen. Nog niet gedaan? Ga naar onderstaande link. Inloggen kan ook via een nep-e-mailadres.

> Vul de enquête in


Beoordeling en loonsverhoging

Jullie vroegen je af of de beoordeling met de daarvan afhankelijke loonsverhoging met terugwerkende kracht geldt, en of het wel voor iedereen geldt. De loonsverhoging is gekoppeld aan de uitkomst van jouw beoordeling. Dit geldt voor iedereen en met terugwerkende kracht. Verder heb ik Kelly gezegd dat de beoordeling en de loonsverhoging niet duidelijk in het reglement en contracten zijn geregeld. Hierdoor zou de werkgever dat eenzijdig kunnen intrekken. Vanuit jullie heb ik erop aangedrongen om de afspraken in het contract vast te leggen. 

Gelijk werk, gelijk loon

Dit onderwerp ben ik nog steeds aan het onderzoeken, dus ik heb het nog niet met Kelly besproken. Ik zal mijn handleiding wel met jullie delen. Er zijn al collega’s met hele goede dossiers. Daaruit blijkt hoe het gelijk werk, gelijk loon-punt zit en daarover wil ik de discussie wel aangaan. Volgende week organiseer ik een bijeenkomst voor de Waadi-groep. Wordt vervolgd.

Vragen/opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze achter onder deze blog! Dit geldt voor leden en niet-leden. Degenen die lid zijn of nog moet worden, worden lid op basis van ons actievoorwaarden. Dat betekent dat je recht op juridische hulp hebt voor zaken die uit deze kwestie voortkomen.