Stel je vraag over werk en inkomen

Nog geen sociaal plan DHL Nederland

Op 5 juni ontving het onderhandelingsteam van CNV Vakmensen mandaat (toestemming) van haar leden om te onderhandelen over een nieuw sociaal plan voor de DHL-bedrijven in Nederland. Op 9 juni zouden we onderhandelen, maar dat is niet gelukt.

In de video-vergadering op vrijdagavond 5 juni nam het onderhandelingsteam de aanwezige leden mee in:

  • de voor- en nadelen van een doorlopend sociaal plan;
  • de verschillende routes om tot een sociaal plan te komen;
  • een vergelijking tussen verschillende systemen van beëindigingsvergoedingen (kantonrechtersformule, wettelijke transitievergoeding 2020, wettelijke transitievergoeding 2019 én het voorstel van DHL);
  • mogelijke inzet voor de onderhandelingen.

Mandaat

De aanwezige leden hebben tijdens de video-vergadering inzichten meegekregen over: de waarde van het verlopen sociaal plan, andere beëindigingssystemen, het huidige vangnet dat bij wetgeving is geregeld en het voorstel van DHL. Het onderhandelingsteam van CNV Vakmensen kreeg een mandaat (toestemming om names de leden te onderhandelen) mee. Het mandaat is dat we een nieuw sociaal plan af mogen spreken. Dit heeft minimaal het niveau dat de beëindigingsvergoeding heeft zoals dat toegepast werd door de kantonrechters in de periode 2008 tot 2015. Diezelfde kantonrechtersformule wordt dan gebruikt bij een overeenkomst voor de beëindigingsvergoeding, of er komt een hogere factor bovenop de transitievergoeding 2019. 

Met een dikke plus

Het is goed om te bedenken dat werknemers van DHL jarenlang bijna geen loonsverhoging hebben gehad om het goede sociaal plan in stand te houden. De leden willen daarom ook niet zomaar akkoord geven. In het huidige sociaal plan zien wij ook nog ruimte voor verbeteringen buiten de beëindigingsvergoeding. Bijvoorbeeld wanneer je als werknemer een afspraak maakt wanneer je een andere positie in het bedrijf of concert inneemt. Dan kun je het overschot tussen het gekapitaliseerde huidige salarispakket en het maximale nieuwe salarispakket afkopen door de beëindigingsvergoeding.

Geen mandaat bij FNV

Het onderhandelingsteam van de FNV heeft van haar leden geen mandaat ontvangen om te onderhandelen. Dat willen ze niet doen zolang DHL nog steeds tot ongeveer 30% wil korten op het gebied van de beëindigingsvergoeding. FNV heeft eerst een ander openingsbod nodig van DHL voordat zij kunnen onderhandelen.

Beter openingsbod

Met het mandaat zou CNV Vakmensen kunnen onderhandelen. Maar het onderhandelingsteam van CNV heeft de werkgeversgroep van DHL gevraagd om een beter openingsbod. Een openingsbod waarbij alle betrokken partijen bij het sociaal plan de mogelijkheid hebben de onderhandeling op te starten. We gaan er voorlopig vanuit dat onze leden wensen dat we de “samen uit, samen thuis”-gedachte houden.

Hoe verder?

De werkgeversgroep wil meer tijd om over de reacties én bijbehorende vragen vanuit de vakbonden na te denken. We hebben een nieuwe datum gepland. Op 22 juni horen we elkaar weer via Skype. CNV hoopt dat DHL een beter beginbod doet, zodat we serieus kunnen onderhandelen. 

Vragen of reageren?

Laat een reactie achter onder deze blog!