Ik heb een vraag:

Steeds meer subcontractors

Ik krijg steeds meer het gevoel dat DHL wil gaan werken met subcontractors. Deze krijgen vaste wijken en hoeveelheden pakketten. DHL probeert hiermee de CAO te ontwijken. Hoe staat de vakbond hier tegenover?

Reacties (5)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Vaste prijsafspraken per afgeleverd pakket/stop. Minder risico voor DHL.....
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Vakbonden kunnen zich sterk maken voor CAO met betere arbeidsvoorwaarden. Maar op wie is deze dan nog van toepassing?
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Bij ons hetzelfde idee, "vast" personeel dat vertrekt wordt vervangen door subcontracters met vaste wijken en vaste aantallen......
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Dhlbezorger,
  Door DHL wordt tot nu toe ontkend dat zij steeds meer met subcontractors willen werken. Tot nu toe is het verhaal dat zij het liefst met eigen personeel werken dan met inhuur.
  Of er sprake is van het ontwijken van de cao ligt aan de manier waarop de subcontractors aan het werk gaan. Als de subcontractor een bedrijf is met eigen koeriers is gewoon de cao beroepsgoederenvervoer van toepassing.

  Is de subcontractor een zelfstandige zonder personeel (ZZP-er) dan geldt er geen cao maar moet de ZZP-er zelf afspraken maken over het tarief. Om te voorkomen dat er veel misbruik van ZZP-ers gemaakt wordt heeft de minister van sociale zaken voorgesteld om een minimumtarief van € 16,00 per uur voor ZZP-ers in te gaan voeren.

  Het CNV heeft het liefst dat DHL met eigen bezorgers werkt. Als dat niet kan en er worden subcontractors ingeschakeld dan graag via een koeriersbedrijf (waarop de cao beroepsgoederenvervoer van toepassing is). Pas als dat allemaal niet kan kunnen ZZP-ers ingeschakeld worden.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Het is wel zo hoor want bij ons op het depot zijn ook alle vast collega's ook al weg komt ook door dat sub meer verdienen als vast DHL mensen en geen eigen wijk krijgen vind het wel jammer en vooral als je er bijna 20 jaar heb gewerkt en zo aan de kant word gezet maar ze spelen het wel zo tegen de cvn dat het zo lijk dat het niet zo is
Terug