Ik heb een vraag:

DHL vraagt avondbezorgers via uitzend bureau

In periode begin november tot half januari vraagt DHL via uitzendburo Young Capital avondbezorgers.
Niets mis mee zou je zeggen, in de piek periode kunnen ze wel wat extra bezorgers gebruiken, maar volgens mij is die vacature geplaatst op de site van Young Capital misleidend en niet correct.
Lees deze vacature eens goed door en geef dan is eens antwoord op mijn vraag:
Als ik 3 avonden per week ga werken, hoeveel uren verdien ik dan?
Hieronder de link naar de betreffende Young Capital site.

www.youngcapital.nl/.../1147536-tijdelijke-parttime-koeriers-gezocht-voor-dhl-e-commerce

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dag Deeinge,
  Het antwoord op je vraag staat volgens mij op de website van Young Capital. Er wordt gevraagd om minimaal 2 avonden per week te werken van 17.00 - 22.00 uur. Dat is 5 uur per avond. 2 Avonden werken = 10 uur. Het uurloon is € 10,68.
  Dus de verdiensten zijn in dit voorbeeld 10 uur x € 10,68 = € 106,80 per week.

  3 avonden weren is 15 uur x € 10,68 = € 160,20 bruto per week.

  Wat is er misleidend aan?
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Ik had inderdaad gehoopt dat men als antwoord 15 uur zou geven, want zo staat het wel in de vacature maar is niet de werkelijkheid.
  Je werktijd is helemaal niet per definitie van 1700 - 2200 uur, misschien wel van 1700 - 1900 uur en een dag later van 1800 - 2100 uur.
  Young Capital betaalt niet, dat doet DHL cf zijn uurloonmodellen en dan is voor een avond 5 uur onmogelijk om te halen
  3 uur haal je altijd, is het minimum wat DHL moet betalen en met heel veel geluk haal je net de 4 uur aan uit betalen cf het uurloonmodel., ook al werk je in werkelijkheid 5 of meer uren.
  Ik heb vorig jaar 4 mensen ingewerkt, nou ja, ze gingen 1 dag mee en zij haalde ook nooit de beloofde aantal uren, maar 1 a 2 uur daaronder per dag en zaten meestal op minimum 3 uur.
  Bedenk ook dat zij rijden in een bus (niet gewend), in het donker (niet gewend), sneeuw, ijzel enz. en voor hun onbekende gebieden. Tegen die tijd dat ze het door hebben is het half januari en loopt hun contract ten einde.
  Als ik, al 10 jaar werkend voor DHL in de avond cf het uurloonmodel 5 uur zou krijgen dan moet ik in het depotgebied ongeveer 100 pakjes bezorgen, in buitengebieden rond de 75 pakjes. Dit is onmogelijk.
  Er wordt dus gesuggereerd dat als je 3 avonden gaat werken, je dan 15 uur uitbetaald krijgt en dat is pertinent niet waar.
  Uiteraard heb ik contact opgenomen met Young Capital, het antwoord is alsvolgt:
  """
  Er zijn meer mogelijkheden om te werken, zoals overdag en in de avonden. Vandaar dat er een inschatting is gemaakt van het aantal uren dat je kunt maken.
  ""

Terug