Stel je vraag over werk en inkomen

vakantiedagen opnemen in 2020

wanneer is dit mogelijk bij dhl ecommerce ? nu niet , meiakantie niet.van de zomer niet . Wintersport rond kerst te druk ook niet. Doorwerken en in 2021 zwaarder belast worden omdat je vakantieuren over had.

Reacties (11)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Volgens mij heb je daarom de keuze kunnen maken tussen 0 uren of vaste arbeidsomvang. Maar klaarblijkelijk hebben bestellers met een 0 uren contract ook geen recht meer op vakantie/vrije dagen?
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   ik heb vaste omvang contract maar wil ook op vakantie wat als dat dit jaar niet kan. Wat gebeurt er dan met mijn dagen?
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Dedhlkoerier:

   Tuurlijk, iedereen heeft recht om vakantiedagen op te nemen zou je zeggen. Heb jij voor de zomervakantie dan te horen gekregen dat je geen dagen op mag nemen? Of alleen voor de meivakantie niet?
   Kerstperiode wordt al een paar jaar niet meer toegestaan inderdaad. Dat is ook op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Bart:

   Ik heb geen vast contract, kan dus niets zeggen over je vakantie rechten. Ik ben een afroeper (0 uren contract) en dan kan je vrij nemen wanneer je wil, sterker nog, naar mijn mening is het andersom, je bent altijd vrij, tenzij je opgeroepen wordt om te werken. EN LET OP: Die oproep dient officieel 4 dagen van te voren plaats te vinden. Minder dan 4 dagen van te voren, dan mag je gewoon weigeren. Wel 4 dagen van te voren, en er is op die bewuste dag geen werk voor je, dan krijg je toch minimaal 3 uur uitbetaald. Heb je als afroeper afgesproken dat je bijvoorbeeld elke woensdag en donderdag werkt, dan is dat dus altijd 4 dagen van te voren. Geen werk op die dag, dan toch 3 uur., maar laat dan wel vastleggen dat je afspraak hebt gemaakt.
   Ik zelf zit in een situatie dat ik niet hoef te werken om te kunnen leven, ik wordt meestal op de dag zelf opgeroepen (te veel pakjes of plotselinge ziekte van andere bezorgers) en ik geef altijd van te voren aan, welke dag ik in de toekomst niet zou kunnen. Wij hebben een depothouder die goed is voor zijn bezorgers en niet naar de pijpen van DHL danst.
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Bart, ook met een 0-urencontract heb je recht op vakantie. Bij een volledig dienstverband heb je recht op 20 wettelijke vakantiedagen en 4 bovenwettelijke vakantiedagen. Als je een deel van het jaar in dienst bent heb je naar rato recht op de vakantiedagen.
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  De cao is hier vrij duidelijk over. In artikel 57 lid 4 staat:" Een verzoek tot opname van vakantiedagen dien je tijdig, bij voorkeur 14 dagen voor aanvang van het verlof schriftelijk in te dienen bij je leidinggevende. DHL zal dit verzoek inwilligen, tenzij het belang van het bedrijf zich daartegen verzet. Een door DHL ingewilligd verzoek kan, na overleg met jou, op grond van gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herzien."

  Helaas is de praktijk wat weerbarstiger. Maar dat neemt niet weg dat je wel verlof op moet kunnen nemen. Dus dien je verlofaanvraag in.
  Als DHL zich verschuilt achter het bedrijfsbelang vraagt dan om dat schriftelijk te bevestigen. Ik kan mij best voorstellen dat het nu erg druk is, maar DHL kan ook extra personeel aannemen om de pakketjes te bezorgen. Er zijn nu genoeg mensen op zoek naar ander werk, zoals de mensen uit de horeca, of de aan de kant gezette subco's van DHL Parcel.
  Dus dat argument houdt geen stand.

  Dus effe doorduwen en niet bang wezen. Als je niets doet, verandert er ook niets en blijf jij met de frustratie zitten.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Of ik begrijp het niet, of Tjitze zit er naast:
   Een 0-urencontract is toch een afroepcontract, oproepcontract.
   In dat geval heb je geen recht op vakantiedagen, ik krijg elke maand wel vakantietoeslag en verlof uitbetaald, maar restant verlof en restant vakantie staat al jaren op 0.
   Uit mijn contract artikel 2 punt 6: Afroepbesteller is verplicht de door hem geplande vakantie en andere dagen waarop afroepbesteller wegens in de prive gelegen redenen niet kan werken, tijdig aan DHL parcel e-commece B.V te melden.

   Lijkt me duidelijk, op tijd melden dat je op vakantie gaat, of andere dagen vrij wil zijn.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Wat als nu door het coronavirus het op vakantie gaan geblokkeerd wordt dit hele jaar? Ik bedoel geen vrij nemen maar echt op vakantie gaan? Of tot september? Als alle koeriers op een depot tussen september en half november op vakantie willen (daarna wordt zoiezo geweigerd) wordt er het een en ander geweigerd.. Mogen we dan onze vakantiedagen mee nemen naar volgend jaar ipv dat het met de de betaling van januari wordt uitbetaald en door de belastingdienst zwaarder belast wordt?
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Dedhlkoerier:

   Mensen, niet zo moeilijk doen en allemaal opstakels zien. Ik neem nog steeds regelmatig vrij en krijg daar gewoon toestemming voor. Heb je een 0 uren contract is het helemaal geen probleem en kun je gewoon aangeven wat je wilt. In het andere geval vraag je gewoon je vrije dagen/vakantie aan, je planner moet wel hele goede redenen hebben om dit te weigeren, want iedereen heeft recht op vrije dagen/vakantie. Ook al is het druk (wordt geheid minder binnenkort, denk/hoop ik), het is niet jouw probleem, het is aan de planner/DHl om dit op te lossen. Oftewel gewoon doen, denk aan jezelf !!
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Rob Bobbeldijk:

   Volgens ben jij niet 5 van de 6 jaar niet op vakantie geweest. De planner is de depotnoudster en er is maar 1 belang nl. haar belang. En dhl via het bestellers loket is ook niet erg behulpzaam
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Dedhlkoerier:

   Sorry, koerier, dan doe je toch iets niet goed, misschien toch iets meer je mond open doen ?! (ik heb de afgelopen jaren, ja zelfs eind december, gewoon alle vakantiedagen op kunnen nemen), nogmaals, denk aan jezelf (en niet aan de depothoudster), ook al heeft ze een " eigen" belang, maar die heb jij ook ! om een voorbeeld te noemen, gisteren 5 mei, gewoon vrij genomen en dat kon ook, werken was vrijwillig
Terug