Stel je vraag over werk en inkomen

Zware pakketten

Ruim een half jaar geleden werd gelezen dat te zware pakketten spoedig tot het verleden zouden behoren. Zwaarder dan 23 kg zouden worden geweigerd en niet meer op de CityHubs worden aangeleverd. Sindsdien komen te zware pakketten in mijn beleving vaker voor dan toen. Vrijwel iedere dag heb ik te maken met een te zwaar pakket, in ieder geval zwaarder dan de 23 kg, tot wel zo'n 30 kg. aan toe. Wordt door ons zo'n pakket teruggezonden naar de hoofdvestiging dan komt er commentaar dat wij pakketten tot 31,5 kg. dienen te bezorgen. Hoe zit dit nu precies?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Het CNV heeft met DHL afgesproken dat wij ons inspannen om de norm van 23 kg in de arbocatalogus te krijgen.
  Inmiddels heeft DHL op ons verzoek een brief naar TLN gestuurd waarin zij aangeven dat die norm in de arbocatalogus moet komen. Bij de onderhandelingen tot een nieuwe arbocatalogus maken wij ons hier als CNV uiteraard hard voor.

  Tot dat dat geregeld is kun je je beroepen op eerdere gerechtelijke uitspraken en zwaardere pakketjes niet accepteren van je werkgever. Kans is wel dat je dan bij de rechter je gelijk moet halen. Als CNV staan we je hier natuurlijk als lid graag in bij.
Terug