Ik heb een vraag:

Ik werk 6 dagen per week voor dhl parcel , volgens mijn contract maar 5 omdat dhl parcel geen 6 daagse contracten geeft. Nu wil ik eindelijk na 5 jaar de hele maand juli of augustus vrij. Wat betekent dat ik in juli 5 dagen en in augustus 4 dagen geen vak

Ik werk 6 dagen per week voor dhl parcel , volgens mijn contract maar 5 omdat dhl parcel geen 6 daagse contracten geeft. Nu wil ik eindelijk na 5 jaar de hele maand juli of augustus vrij. Wat betekent dat ik in juli 5 dagen en in augustus 4 dagen geen vakantiedagen betaald krijg omdat ik dan zogenaamd niet werk. Daarnaast krijg ik voor een verlofdag 4uur en 22 minuten is 45,2 bruto per dag. Dat wil zeggen dat als ik in juli vrij pak 990 euro bruto betaald krijg en in augustus 1035,46 bruto. Zelfs als ik thuis blijf krijg ik mijn vaste lasten niet betaald. cnv graag actie. iemand nog meer deze nare ervaring?

Reacties (6)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik heb mij ook al meerdere malen verbaasd over het feit dat je een hele dag vrij neemt en een halve dag betaald krijgt. Heb al eens aangekaart bij de regiomanager dat een dag ziek zijn beter verdient....... Dat is toch krom, kan je beter je een maand ziek melden, krijg je hetzelfde loon doorbetaald, iets meer zelfs omdat de premies anders worden berekend. Is dat een normale manier van doen? Nee, natuurlijk niet maar welke werkgever wordt er nou niet teruggefloten als er voor een hele vrije dag, een halve dag wordt uitbetaald? Eigenlijk kan je je geen vakantie permitteren als je bij DHL werkt omdat alleen het feit dat je vrij neemt, al geld kost, dan ben je je voordeur nog niet eens uit geweest........
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Je bouwt meer geld op dan dat er uitbetaald wordt. Je houdt dan eind van het jaar een openstaand saldo wat dan uitbetaald wordt. Heb je al geīnformeerd of ze deel van dat saldo eerder kunnen/willen uitbetalen?
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  cnv graag actie maar graag zeker ook een reactie of 2 maanden salaris ruilen?
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Beste Dedhlkoerier,
   Je geeft aan dat je bij DHL Parcel werkt, maar volgens mij moet dat DHL Parcel Parcel e-Commerce zijn. Dat lijkt niet veel uit te maken, maar bij deze bedrijven gaat het om verschillende cao's. Het is dus wel van belang dat we het over de juiste cao hebben.

   In de cao van DHL Parcel e-Commerce staat dat als je bezorger met vaste dagen bent er 8,85% van je loon wordt gereserveerd voor opname van vakantiedagen.
   Bij de opname van een vakantiedag wordt de van toepassing zijnde opkomstvergoeding betaald met een minimum van 3 uur op basis van een referentieperiode van 12 maanden.
   Als je dan altijd 6 dagen werkt en de vergoeding wordt berekend op basis van 5 dagen snap ik dat je te weinig betaald krijgt.

   In artikel 57 lid 10 staat dat je als je verlofsaldo voldoende is je extra vakantiedagen kan opnemen na overleg met je regiomanager. In jouw geval ga ik er vanuit (gelet op je opmerking) dat je over voldoende verlofsaldo beschikt. Je kan dan omdat je altijd 6 dagen werkt extra verlofdagen opnemen. Dat lijkt mij in jouw geval ook heel redelijk en ik zou niet weten waarom een regiomanager daar niet mee akkoord zou gaan.
   Want je bent in die periode toch al vrij. Je verlofsaldo neemt extra af, dus je beschikbaarheid is in de rest van het jaar groter. Lijkt op een win-win situatie.
Terug