Stel je vraag over werk en inkomen

DSM in coronatijd

Ook DSM heeft te maken met de gevolgen van coronacrisis. Niemand weet op dit moment hoe de wereld op korte termijn weer “normaal” kan gaan functioneren. Voor jullie medewerkers roept dit natuurlijk ook veel vragen op. In dit blog een update.

Hoe staan we er voor

DSM heeft al vroeg maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen. Bijeenkomsten werden afgelast en er werd geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken en afstand van elkaar te houden. Deze maatregelen zijn nu het nieuwe normaal. In de productieprocessen is het passen en meten om binnen deze nieuwe regels het werk goed te doen. We wennen er langzamerhand aan, maar het is en blijft behelpen.

De vraag van de markt is ingezakt. Vooral daar waar de activiteiten gericht zijn op bijvoorbeeld de automotive sector, die bijna helemaal is stilgevallen. Een aantal andere onderdelen zijn wel nog op peil gebleven, zeker daar waar geproduceerd wordt voor de voedingsindustrie. We moeten afwachten hoe een en ander zich in de komende periode ontwikkelt. CNV Vakmensen houdt jullie op de hoogte.

Pensioencontract loopt af

Eind 2020 loopt het pensioencontract van DSM af. Volgende week start het overleg tussen vakbonden en DSM om afspraken te maken over het nieuwe pensioencontract.

Het is lastig om ledenvergaderingen te plannen in deze coronatijd om jullie zorgvuldig bij te praten en te betrekken bij de uitkomsten van de onderhandelingen met DSM. Toch willen we dit uiteindelijk wel graag doen. Jullie als leden van CNV Vakmensen beslissen immers of jullie instemmen met afspraken. Dit kan alleen als jullie goed geïnformeerd zijn over het resultaat en al jullie vragen beantwoord zijn. Hiervoor zullen we toch bij elkaar moeten komen.
Wij kijken naar passende oplossingen hiervoor. We houden jullie op de hoogte.

Sterkte en blijf gezond!

Helaas zijn er ook bij DSM meer mensen ziek dan normaal. De ernst en de aard van deze ziekmeldingen zijn niet bekend, maar ik wens hen een voorspoedig herstel toe! Voor iedereen geldt natuurlijk: blijf gezond!