Stel je vraag over werk en inkomen

Flinke veranderingen bij DSM

Er gebeurt veel bij DSM. Eind augustus werd aangekondigd dat DSM gaat reorganiseren bij DBC en onder de naam AtG. Vervolgens maakte DSM eind september bekend dat een aantal onderdelen aan Covestro wordt verkocht onder de projectnaam Brunello. Oftewel: flinke veranderingen bij DSM. CNV Vakmensen gaat daarover met ze in gesprek.

Onverwachte reorganisatie

Het was een onverwachte aankondiging op 30 augustus. DSM had het voornemen om te gaan reorganiseren. Niemand zag dit aankomen. Ook de vakbonden niet. Volgens DSM is er geen betrokkenheid van vakbonden nodig. Volgens hen is er een doorlopend sociaal plan en dat moet voldoende zijn om met de COR tot een akkoord te komen.

CNV Vakmensen is het oneens met DSM. Een reorganisatie gaat verder dan een sociaal plan aanbieden. Zeker in deze vorm. Ook piept en kraakt het al op veel afdelingen door de veranderingen van de afgelopen jaren. En door onvoldoende herbezetting is er veel druk op de medewerkers. Door de reorganisatie gaan 170 arbeidsplaatsen verloren, waarvan 100 ontslagen. DSM moet hiermee zorgvuldiger omgaan, maar helaas is de reorganisatie al een feit. Toch wil CNV Vakmensen met ze in gesprek over de gevolgen. Er moet meer oog zijn voor de gevolgen voor de ontslagen mensen als de medewerkers die achterblijven.

Project Brunello

Niet lang na de aankondiging van de reorganisatie, hoorden we van de volgende forse verandering. Eind september vertelde DSM dat zij een groot deel van de activiteiten in Materials gaan verkopen aan Covestro. Ruim 700 werknemers gaan over naar deze Duitse onderneming.

CNV Vakmensen gaat samen met de andere vakbonden in gesprek met DSM en Covestro. We willen een goede overgang regelen. Daar hoort ook een overgangs-cao bij. We willen zorgvuldig onderhandelen. Leden van CNV Vakmensen krijgen de uitkomst van de onderhandelingen voorgelegd.

Wat vind jij hiervan?

Het is logisch dat er door deze veranderingen veel vragen zijn. Je kunt deze stellen als reactie onder dit blog. We reageren zo snel mogelijk!