Ik heb een vraag:

Stelling: Ik vind dat ik als werknemer mee zou moeten profiteren van de zeer goede winstcijfers van DSM.

DSM pronkt in de media met prachtige winstcijfers, maar daar is niets van terug te zien in hun loonbod van minder dan 2% per jaar.

Wat vind jij hiervan?

Reacties (4)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik vind het heel grappig dat ze het voor elkaar kunnen krijgen zo'n loonbod over te doen komen alsof het tot 4,5% zou zijn. Wel lasting voor hun onderhandelaar dat in deze fase zo'n persbericht uitkomt. Goed dat we niet hun kromme redeneringen volgen en gewoon een goed bod verwachten nu.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Na zo.n resultaat hebben de medewerkers recht op mee profiteren door een fatsoenlijke loons verhoging
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Cash is King. Dat geldt voor Feike, maar ook voor ons. Laat als DSM maar eens in financieel opzicht zien dat je je werknemers echt aan je wil binden. Woorden zijn slechts woorden. Trek de beurs maar eens conform de resultaten, dat zegt meer dan genoeg.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Niet alleen de huidige uitstekende performance van ons bedrijf, maar zeker ook de afgelopen jaren van matige loonontwikkeling rechtvaardigen een goed loonbod. Kijkend naar wat de aandeelhouders geboden wordt vind ik een evenredige beloning op zijn plaats. Persoonlijk vind ik dat medewerkers meer bijdragen aan het resultaat dan de aandeelhouders, maar dat kan ik natuurlijk verkeerd zien?!? In lijn met die gedachte zou het dan ook vreemd zijn als de aandeelhouders er meer van profiteren dan de werknemers. Op basis van de performance over 2017 wordt het dividend met 5.7% verhoogd t.o.v. 2016 (van 1.75 euro naar 1.85 euro), dus een loonbod over 2018 van 3.25% lijkt me zeker redelijk!!
Terug