Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over Fibrant

  • 20 jul 2021

  Leden CNV Vakmensen wijzen onderhandelingsresultaat cao Fibrant af

  De afgelopen periode konden jullie je stem uitbrengen over het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Fibrant. Een ruime meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft tegen het resultaat gestemd. Bij de overige vakbonden hebben de leden ingestemd.
  • 29 jun 2021

  Stem over het onderhandelingsresultaat Cao Fibrant

  Na een intensief traject is CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden erin geslaagd om een onderhandelingsresultaat te bereiken over een nieuwe cao Fibrant. In deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over het bereikte onderhandelingsresultaat.
  • 9 feb 2021

  Stem over het addendum van het sociaal plan

  De afgelopen weken sprak CNV Vakmensen met Fibrant over aanvullende afspraken in het sociaal plan. Ook kwamen de onderwerpen loonsverhoging en resultaatbeloning voorbij. In deze blog praten we je kort bij.
  • 1 jan 2021

  Traject cao Fibrant afgerond

  De cao loopt van van 1 juli 2020 t/m 31 maart 2021. Download hier de cao (Please visit the site to view this file)
  • 16 dec 2020

  CNV blijft waakzaam voor het belang van werknemers Fibrant

  Het is voor iedereen duidelijk: Fibrant heeft het zwaar. CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat het belang van de werknemers zorgvuldig in de gaten wordt gehouden bij de veranderingen.
  • 27 nov 2020

  Praat mee over de nieuwe maatregelen bij Fibrant

  Begin 2019 ging het al minder goed in de automotive industrie. Daarna zorgde COVID-19 voor een economische crisis en daar lijdt Fibrant ook onder. Om erger te voorkomen komt Fibrant nu met nieuwe maatregelen. In deze blog brengen we je op de hoogte en lees je hoe je mee kunt praten.
  • 20 nov 2020

  Vragen over bedrijfs-AOW en het nabestaandenpensioen

  Wat gebeurt er met jouw AOW als je overlijdt? Is het partnerpensioen dan meeverzekerd? Er zijn bij Fibrant veel vragen over het nabestaandenpensioen. In deze blog geven we antwoord op die vragen.
  • 5 nov 2020

  Nieuwe pensioenregeling Fibrant

  Het pensioencontract tussen DSM en PDN loopt af op 31 december. PDN is het pensioenfonds van DSM, en voert de pensioenregeling uit voor de werknemers bij Fibrant. Er moet dus een nieuw contract worden afgesloten. Wie sluiten dat contract af? En wat betekent dat voor jou?
  • 27 jul 2020

  Akkoord op Fibrant cao 2020

  De stemmen zijn geteld en er is goed nieuws! De overgrote meerderheid heeft het onderhandelingsresultaat van de cao Fibrant 2020 goedgekeurd.
  • 23 jul 2020

  Fibrant cao-onderhandelingsresultaat 2020

  Op 7 juli bereikten Fibrant en de vijf vakorganisaties een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Wij zijn erg positief. We geven je graag een overzicht van de gemaakte afspraken.
  • 15 jul 2020

  Wat vind jij van het cao-resultaat?

  De cao-onderhandelingen van Fibrant zijn afgerond. Er is een onderhandelingsresultaat: een cao met een looptijd van maar 9 maanden en een beperkt aantal afspraken. Wat vind jij hiervan? We willen jouw oordeel weten!
  • 1 jul 2020

  Fibrant cao 2020: onderhandelingen starten in slecht weer

  Het economische weer is slecht en de markt is slecht. Toch moeten wij starten met de cao-onderhandelingen bij Fibrant. De cao loopt op 1 juli 2020 af. Dan moeten er natuurlijk wel afspraken gemaakt worden over een nieuwe cao.
  • 1 jul 2020

  Voorstellen cao Fibrant BV 2020

  Dit is de voorstellenbrief van CNV Vakmensen voor de cao Fibrant BV. Wat vind jij van de voorstellen? Laat een reactie achter, we reageren zo snel mogelijk.
  • 3 jun 2020

  Voorbereiding Fibrant cao 2020 van start!

  De huidige cao Fibrant verloopt over 1 maand, maar het coronavirus vertraagt het cao-proces. CNV Vakmensen kan nog steeds niet face-to-face met werknemers in gesprek om de cao voor te bereiden. Daarom beginnen we digitaal met het verzamelen van ideeën. Klik hier om de enquête in te vullen.
  • 1 mei 2020

  Corona update: noodsituatie 12-uursdiensten

  Er zijn helaas nog steeds meer mensen ziek dan normaal. De bezetting van de ploegen kan nu nog georganiseerd worden, maar we moeten toch kijken naar een noodscenario met mogelijke 12-uurs diensten. 12-uursdiensten Het is nu gelukkig (nog) niet aan de orde. De ploegen kunnen nog draaien met voldoende mensen, maar er zijn wel nog steeds veel zieken. Als het aantal zieken verder toeneemt, kan het nodig zijn om in te...
  • 27 mrt 2020

  Update over de onderhandelingen tijdens de coronacrisis

  De cao van Fibrant loopt tot 1 juli 2020. De plannen om voor 1 juli een nieuwe cao voor de Fibrant medewerkers af te spreken, staan door de coronacrisis op losse schroeven.
  • 25 feb 2020

  Voorbereidingen Fibrant cao 2020 van start!

  De cao-onderhandelingen voor de cao Fibrant 2020 gaan van start. CNV Vakmensen kan nog steeds niet face-to-face met werknemers in gesprek om de cao voor te bereiden. Daarom beginnen we digitaal met het verzamelen van ideeën.
  • 13 feb 2020

  Nieuwe cao Fibrant 2019-2020

  Bekijk de nieuwe cao Fibrant 2019-2020
  • 10 jul 2019

  Nieuwe cao Fibrant: wat is de volgende stap?

  Leden van CNV Vakmensen stemmen in grote meerderheid voor de nieuwe cao Fibrant. Wat gaan we de komende tijd doen?
  • 20 jun 2019

  Stem nu over nieuwe cao Fibrant

  Ben jij voor of tegen het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Fibrant? Laat je horen: Breng voor 28 juni jouw stem uit. Hier lees je hoe je dat doet.
  • 7 jun 2019

  Onderhandelingsresultaat cao Fibrant bereikt!

  Nieuwe cao Fibrant: 3,5% loonsverhoging per 1 januari 2019 en 1,4% per 1 januari 2020? Kom naar de toelichtingsbijeenkomst en laat jouw stem horen!
  • 5 apr 2019

  Fibrant vindt onze looneis te hoog

  Vakbonden en Fibrant komen er niet uit tijdens de cao-onderhandelingen. Ze zijn het niet met elkaar eens over een passende loonsverhoging.
  • 23 jan 2019

  Ik kom bij je langs, laat je horen!

  Op 15 januari zijn de onderhandelingen over de cao voor Fibrant weer hervat. De sfeer is daarbij goed, maar dat wil helaas nog niet leiden tot een resultaat. Er moeten zeker op het punt van inkomen toch echt nog wat verschillen worden overbrugd. Visie van jou en je collega's belangrijk Het is al enige tijd geleden dat wij inhoudelijk iets konden melden over de voortgang van de onderhandelingen over jullie cao...
  • 7 nov 2018

  Cao Fibrant 2019 verkenning naar mogelijkheden

  Op 2 november hebben wij een vervolg gegeven aan de cao-onderhandelingen bij Fibrant. Op deze dag gaf de directie een 1e reactie op de voorstellen van de bonden. 1e reactie directie Fibrant In haar 1e reactie maakt Fibrant duidelijk dat de voorstellen welke een financiële impact hebben met elkaar verbonden zijn. Het 1e loonbod is 2,4% bij een looptijd van 1 jaar. Ten aanzien van de percentages die staan voor...
  • 17 okt 2018

  Cao Fibrant 2019 onderhandelingen gestart

  Afgelopen vrijdag 12 oktober zijn de onderhandelingen over de nieuwe Cao Fibrant 2019 gestart. Deze dag werd hoofdzakelijk gebruikt om de stand van zaken bij Fibrant toe te lichten. Vervolgens zijn ook de verschillende voorstellenbrieven toegelicht van Fibrant en van de vakbonden. Inkomen Zoals jullie nadrukkelijk hadden verzocht, heeft CNV Vakmensen de voorstellen over het inkomen gebaseerd op een loonvraag waarin...