Stel je vraag over werk en inkomen

Praat mee over de nieuwe maatregelen bij Fibrant

Begin 2019 ging het al minder goed in de automotive industrie. Daarna zorgde COVID-19 voor een economische crisis en daar lijdt Fibrant ook onder. Om erger te voorkomen komt Fibrant nu met nieuwe maatregelen. In deze blog brengen we je op de hoogte en lees je hoe je mee kunt praten.

Voorgestelde maatregelen

De volgende maatregelen zijn voorgesteld:

  • Er vervallen 31 arbeidsplaatsen, maar niet in de productie.
  • Het management levert salaris en krijgt in 2021 geen salarisverhoging.
  • De cao verhoging van 1 januari gaat gewoon door.
  • In 2021 géén periodieke salarisverhoging.
  • In de nieuwe cao (april 2021) spreken we géén salarisverhoging voor 2021 af.
  • De uitbetaling van de bonussen voor 2020 zijn 1 jaar uitgesteld.
  • De toeslag voor extra opkomst van € 115 vervalt.

Kan dat zomaar?

De directie heeft woensdag een eerste gesprek gehad met CNV Vakmensen en de andere bonden. Daar is gesproken over de maatregelen en binnenkort gaat CNV Vakmensen hierover in gesprek. CNV Vakmensen begrijpt het probleem waar Fibrant, maar wil goed kijken naar wat dit voor de werknemers betekent.

Helaas niet op bezoek bij werknemers

Helaas kan CNV Vakmensen vanwege de maatregelen rond corona niet bij de werknemers op bezoek gaan. Normaal gesproken ga ik als bestuurder van CNV Vakmensen met jullie in gesprek over de ontwikkelingen bij Fibrant. Helaas kan dit door de maatregelen vanwege COVID-19. Toch moet er discussie en een besluit komen.

We willen (digitaal) met jouw in gesprek

Ondanks de maatregelen willen we met jullie praten. Daarom doen we dat digitaal, omdat dat de enige manier is om dat nu met elkaar te doen. Je kunt meedoen op:

Dinsdag 8 december 10:00uur
Dinsdag 8 december 17:00 uur
Woensdag 9 december 10:00 uur

Doe je mee?

Je kunt in je eentje meepraten, maar het kan ook met je team of afdeling. Schrijf je uiterlijk voor donderdag 3 december2020. Iedereen mag zich aanmelden. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres Wij sturen uiterlijk maandag 7 december de link voor de vergadering naar je toe.

> Meld je hier aan

Vragen/opmerkingen

Wat vind jij van de maatregelen? Doe mee op 8 en 9 december of laat je mening achter in een reactie. We antwoorden zo snel mogelijk.