Stel je vraag over werk en inkomen

Stem over het addendum van het sociaal plan

De afgelopen weken sprak CNV Vakmensen met Fibrant over aanvullende afspraken in het sociaal plan. Ook kwamen de onderwerpen loonsverhoging en resultaatbeloning voorbij. In deze blog praten we je kort bij.

Afspraken beloning

CNV Vakmensen heeft met Fibrant afgesproken dat je in 2021 loonsverhoging krijgt. Dit geldt alleen als je nog niet aan het einde van je schaal zit. Fibrant wilde de resultaatbeloning over 2020 uitstellen naar 2022. Dit vonden wij geen goed idee. We hebben afgesproken dat je vrijwillig kunt kiezen om de uitbetaling van de resultaatbeloning uit te stellen. Als je hiervoor kiest ontvang je een “rentevergoeding” van 5 procent. De uitbetaling van de resultaatbeloning over 2020 wordt dan in april 2022 gedaan.

Addendum sociaal plan

Vanwege de aankomende organisatiewijzigingen ging CNV Vakmensen in gesprek met jullie werkgever. Er zijn afspraken gemaakt als aanvulling op of ter verduidelijking van een aantal punten uit het sociaal plan. Deze afspraken staan een zogeheten addendum. Dit addendum geldt dan ook tijdens de looptijd van het sociaal plan. De belangrijkste punten in het addendum zijn:

  • een plaatsingsprocedure voor iedereen die herplaatst wordt, waarbij duidelijk is waarom iemand herplaatst wordt en welke regels daarbij gelden;
  • een inwerkperiode in geval van plaatsing;
  • kosten en tijd van om,- her- en bijscholing worden door de werkgever betaald;
  • voor alle medewerkers die worden herplaatst, wordt de bijbetalingsregeling uit de cao toegepast. Met de volgende belangrijke aanvulling dat alleen in deze de blijvende toeslag wordt toegepast. Dus er is geen sprake van een aflopende toeslag.

Stemmen

Het addendum is een aanvulling op het bestaande sociaal plan. Daarom kunnen jullie hier over stemmen Ben je lid van CNV Vakmensen? Laat dan weten wat jij van deze aanvullende afspraken vindt.

Stem over het addendum van het sociaal plan >

De volledige tekst van het addendum is in bijlage toegevoegd bij deze nieuwsbrief.

Addendum_Sociaal_Plan_Fibrant_BV_29_januari_2021 (1).pdf