Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Fibrant cao 2020: onderhandelingen starten in slecht weer

Het economische weer is slecht en de markt is slecht. Toch moeten wij starten met de cao-onderhandelingen bij Fibrant. De cao loopt op 1 juli 2020 af. Dan moeten er natuurlijk wel afspraken gemaakt worden over een nieuwe cao.

Hoe staan we er voor?

Door COVID-19 en de beperkende maatregelen werd het helaas onmogelijk om samen aan tafel te zitten en te praten over hoe wij het beste kunnen omgaan met de ontstane situatie.
We konden niet bespreken hoe het nu met de medewerkers gaat en hoe zij deze lastige periode ervaren. We moesten het voornamelijk doen met de gegevens die in de enquête zijn opgegeven. Dat is niet ideaal, maar het kon helaas niet anders.

Cao Fibrant 2020

Alweer zitten wij in slechte economische- en marktomstandigheden. Weer moeten wij rekening houden met de beperkingen die deze omstandigheden opleggen. Natuurlijk weet niemand wanneer, hoe snel en hoe goed het herstel zal intreden, maar dat is dan ook de reden om nu een cao af te spreken die niet te lang duurt. Dan kunnen wij ook sneller inspelen op hopelijk betere omstandigheden.
CNV Vakmensen heeft haar voorstellen afgestemd op een korte looptijd, gelet op dit slechte ‘weer’. Daarbij zijn wel onderwerpen meegenomen die zeker voor medewerkers van groot belang kunnen zijn. Momenteel kunnen we niet de hoofdprijs vragen voor de lonen. Wel gaan we voor een gelijke verdeling van de resultaatbeloning voor iedereen, zoals dat nadrukkelijk is gevraagd. Het andere belangrijke punt voor de medewerkers is een afspraak over het invoeren van een zogenaamde ‘bedrijfs-AOW’: vroeger kunnen stoppen met werken.
Dit waren belangrijke wensen van jullie die zijn opgenomen in onze cao-voorstellen. Daarnaast is de wens om de loonsverhoging in euro’s af te spreken opgenomen, zodat iedereen ongeacht de hoogte van de functie er evenveel bij krijgt. Toch kunnen wij daar nu niet de hoofdprijs voor vragen.

Voorstellen

De cao-voorstellen die CNV Vakmensen namens de leden heeft ingediend bij jullie directie, kan je lezen in het cao-traject.
> Lees onze voorstellen

Onderhandelingen

Op 1 juli zijn de onderhandelingen gestart. Op 7 juli zullen deze worden voortgezet. Je blijft ook via Je Achterban op de hoogte van de voortgang.

We horen graag van je

Je Achterban is er voor alle werknemers om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen over de cao en andere zaken bij Fibrant. Maak daar gebruik van en plaats je reactie onderaan dit bericht. Wij zorgen zo snel mogelijk voor een reactie.