Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Vakbonden en GGZ Nederland hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de GGZ, lonen stijgen met 8,3%.

Vakbonden en GGZ Nederland hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de GGZ. Na een aantal moeizame onderhandelingsdagen en een laatste sessie waarin we tot diep in de nacht aan het sleutelen waren aan de teksten, ben ik ontzettend benieuwd wat jij ervan vind!

 

Wat staat er in het akoord?

De looptijd is 2,5 jaar en in die tijd stijgen de lonen met 8,3%:

3% per 1-10-2019

3% per 1-8-2020

2,1% per 1-6-2021

Op 1-11-2021 krijgt iedere werknemer €500,- op full time basis. Dit is een eenmalige uitkering en part-timers krijgen dat naar rato van hun dienstverband.

 

Het akkoord bevat verder afspraken over de verhoging van de leerlingensalarissen. en een aantal afspraken over duurzame inzetbaarheid. Slaapdiensten mag je weigeren vanaf 57+ en er is een afspraak over Extra herstelverlof voor zware doelgroepen. In het arbeidsmarktfonds laten we onderzoek doen naar gezonde roosters.

Werkgevers zien in dit akkoord hun wensen terug over het stoppen van de werkgeversbijdrage aan de IZZ regeling, maar huidige deelnemers houden hun werkgeversbijdrage. Daarnaast verandert de regeling voor loonsuppletie bij ziekte. Nu is die nog 100% in het eerste jaar en 70% in het tweede jaar. Straks wordt dit in periodes van 4x een halfjaar geknipt, waarbij de aanvulling respectievelijk 100%, vervolgens 90%, daarna 80% en tenslotte 75% is.

 

In de bijlage kun je het hele akkoord vinden. De vakbonden hebben het onderhandelaarsakkoord voorgelegd aan de leden. Wil je ons laten weten hoe jij over het akkoord denkt? Of heb je vragen? Reageer dan op deze site.

onderhandelingsakkoord cao GGZ 2019-2021.pdf