Ik heb een vraag:

Cao van geestelijke gezonheidzorg

ik ben tijdens mijn vakantie gestrand en niet op tijd mijn werk hervat. Wat voor regeling is er hiervoor

Reacties (3)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben tijdens mijn vakantie 3 weken gestrand in Suriname.
  Het is overmacht . Mijn werkgever heeft al mijn vakantie dagen en lfb uren afgetrokken.
  Is er geen regeling hiervoor
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Het is duidelijk dat hier sprake is van overmacht. De vraag is wie hier voor op moet draaien. Jij kunt er niets aan doen, maar je werkgever zal zeggen dat hij het ook niet redelijk vindt dat hij volledig voor de kosten opdraait.
  Er is nog geen duidelijke regeling of juridische uitspraak over reizigers die door Corona gestrand zijn en de gevolgen voor hun werk.
  Ik adviseer je om bij je werkgever bezwaar te maken tegen het afboeken van LFB uren, want dat mag hij niet eenzijdig doen. Je kunt daarbij voorstellen dat je in overleg tot een goede oplossing wilt komen.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Naast het advies van Joost kan kan je dit ook opnemen met de OR om te kijken of hier een algemene regeling voor getroffen kan worden. ik kan me voorstellen dat meerdere mensen op een of andere manier door overmacht bepaalde uren of dagen niet konden maken. Door de OR kan hier dan een gepaste afspraak over gemaakt worden eventueel in overleg met de adviseurs van de bond.
  Door deze regeling wordt jij als persoon niet individueel gebonden maar het kan wel behulpzaam zijn om tot een redelijk voorstel te komen voor iedereen (werkgever en werknemer hebben tenslotte ook beiden last van alle gevolgen van de corona).
Terug